JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הנציב קולה: "לא אפעל בפרשת הפצ"רית עד להחלטת בג"ץ" | זמן ישראל

הנציב קולה: "לא אפעל בפרשת הפצ"רית עד להחלטת בג"ץ"

נציב תלונות השופטים אשר קולה מסר בתגובה לעתירות בעניין חקירת הפצ"רית כי לא יפעל בפרשה עד להחלטת בג"ץ. הוא ציין בנוסף שלשיטתו, הוא אינו בניגוד עניינים בפרשה, למרות שבנו הוא הצנזור הצבאי הראשי. 

במכתב שנשלח גם למפכ"ל המשטרה, טען קולה: "לא נטלתי לעצמי סמכויות בניגוד לדין, קיבלתי כדין כתב מינוי משר המשפטים ופעלתי באופן מינורי לחלוטין על פיו".

לטענתו, "הצנזורה הצבאית עוסקת בעצם פרסום הסרטון, בהיבט של פגיעה בביטחון המדינה, ואילו התפקיד שהוטל עליי עוסק בחקירת הדלפת הסרטון וניסיון השיבוש שלה, במובחן מפרסומו בתקשורת ועוד אציין, כי בני נכנס לתפקידו לפני כחודש ימים, הרבה אחרי פרסום הסרטון מושא ההדלפה". 

לסיכום הוא מציין: "מאליו ברור, כי שעה שהוצא צו על תנאי ומטעמי זהירות וכיבוד החלטת בג"ץ, נמנעתי ואוסיף להימנע מלפעול בעניין עד להחלטה סופית של בג"ץ".

ממשמר הדמוקרטיה הישראלית נמסר בתגובה כי הצורך בפנייה נוספת לבג"ץ התייתר כעת:

"בעקבות הודעתו של הנציב אשר קולה כי הקפיא פעילותו בעניין פרשת הפצ"רית נוכח הצו על תנאי שבג"ץ הוציא בעתירת משמר הדמוקרטיה הישראלית, התייתר לעת הזו הצורך בפנייה נוספת למתן צו ביניים טרם הדיון הצפוי ביום שלישי.

"במשמר הדמוקרטיה הישראלית ממשיכים לעקוב אחר מהלכי הנציב והממשלה ובמידת הצורך תיעשה פנייה מיידית לביהמ"ש על מנת למנוע כל מחטף במסגרת החקירה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.