JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: וושינגטון חוששת שמכירת F-35 לריאד תביא לזליגת טכנולוגיה רגישה לבייג'ינג | זמן ישראל

דיווח: וושינגטון חוששת שמכירת F-35 לריאד תביא לזליגת טכנולוגיה רגישה לבייג'ינג

מטוס F-35 של חיל האוויר מעל דרום לבנון. 13 בפברואר 2024 (צילום: Jalaa MAREY / AFP)
Jalaa MAREY / AFP
מטוס F-35 של חיל האוויר מעל דרום לבנון. 13 בפברואר 2024

בעוד שארצות הברית שוקלת למכור מטוסי F-35 לערב הסעודית, מדווח הניו יורק טיימס על חששות בקהילת המודיעין האמריקאית מפני האפשרות שטכנולוגיה רגישה של המטוסים תגיע לסין. גורמים בפנטגון הזהירו כי בייג'ינג עלולה לקבל גישה למידע, בין אם באמצעות ריגול ובין אם בשל קשריה הביטחוניים ההולכים ומתחזקים עם ריאד.

מטוס אף-35 בבסיס נבטים לאחר שובו מהתקיפה בתימן, 20 ביולי 2024 (צילום: דובר צה"ל)
מטוס אף-35 בבסיס נבטים ביולי האחרון (צילום: דובר צה"ל)

הרכישה המוצעת, הכוללת 48 מטוסים בשווי של מיליארדים, מגיעה בזמן שבו יורש העצר מוחמד בן סלמאן צפוי להיפגש עם הנשיא דונלד טראמפ בוושינגטון. מנהיגים סעודים לוחצים על ארצות הברית גם לקדם תוכנית גרעין אזרחית.

הדיווח אומר כי העסקה הציתה מחדש דיונים סביב שמירת היתרון הצבאי של ישראל באזור. ישראל היא כיום המדינה היחידה במזרח התיכון המחזיקה במטוסי F-35, ושיחות עבר על מכירת המטוסים למדינות המפרץ נעצרו בשל חששות דומים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.