JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: חוקרים קבעו שחל גידול משמעותי במספר הישראלים שעזבו את הארץ | זמן ישראל

דיווח: חוקרים קבעו שחל גידול משמעותי במספר הישראלים שעזבו את הארץ

נמל התעופה בן-גוריון, 8 באוגוסט 2025 (צילום: Rachel Alroey/Flash90)
Rachel Alroey/Flash90
נמל התעופה בן-גוריון, 8 באוגוסט 2025

חוקרים מאוניברסיטת תל אביב קבעו שחל גידול משמעותי במספרם של הישראלים שעזבו את הארץ, כך דיווח הבוקר נדב איל ב"ידיעות אחרונות" וב־ynet.

"יש גידול משמעותי ומדאיג במספר הישראלים שעזבו את הארץ בדגש על רופאים, מהנדסים ובעלי יכולות גבוהות. חובה לשנות מגמה זו לבל יותנעו תהליכי עומק במדינה אשר חזרה מהם תהיה קשה, אולי בלתי אפשרית", קבעו איתי אטר, פרופסור בפקולטה לניהול, נתאי ברגמן, פרופסור בפקולטה למדעי החברה, ודורון זמיר, דוקטורנט בפקולטה לניהול.

נמל התעופה בן-גוריון, 23 באוקטובר 2025 (צילום: נתי שוחט/פלאש90)
נמל התעופה בן־גוריון בחודש שעבר (צילום: נתי שוחט/פלאש90)

שלושת החוקרים הצליבו נתונים מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מרשות ההגירה ומרשות המיסים והסירו את המידע המתייחס לעשרות אלפי האוקראינים שהגיעו ארצה בעקבות המלחמה בארצם וחלקם שבו אליה.

מתחילת 2023 ועד ספטמבר 2024 עזבו את הארץ למעלה מ־19 אלף בעלי תואר ראשון, כ־6,600 מהם בוגרי מקצועות מדעיים וטכנולוגיים. שלושה מכל ארבעה מבין העוזבים הם בני למטה מארבעים.

מתחילת 2023 ועד ספטמבר 2024 יותר מ־19 אלף בעלי תואר ראשון עזבו את הארץ, מהם כ־6,600 בוגרי מקצועות מדעיים וטכנולוגיים

בתקופה זו עזבו את ישראל 875 רופאים. אולם אם מצרפים את מספר הרופאים שעלו ארצה או ששבו לישראל, אזי עזבו 481 רופאים. למעלה משלושת אלפים מהנדסים עזבו בפרק הזמן האמור את הארץ. בקיזוז המהנדסים ששבו ארצה מדובר ב־2,330 מהנדסים.

אטר, שעומד בראש פורום הכלכלנים למען הדמוקרטים, אמר ש"ניתן להעריך שהפערים האדירים בשוויון בנטל, יוקר המחיה המאמיר, והעובדה שהממשלה מקדמת אינטרסים של קבוצות אינטרסים ולא של כלל האוכלוסייה, דוחפים יותר ויותר צעירים וצעירות בעלי השכלה ויכולת התפרנסות טובה לעזוב את ישראל. במובן הזה, מתחזקת ההערכה שהבחירות הקרובות תהיינה הרות גורל לקביעת אופייה ועתידה של מדינת ישראל". 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.