הרמטכ"ל, רב־אלוף אייל זמיר, הדיח כמה קצינים בכירים והטיל נזיפות על אחרים בשל חלקם במחדל ה-7 באוקטובר. זמיר זימן היום מספר קצינים בכירים לפגישות, לאחר שהצהיר בתחילת החודש כי יקבל "החלטות אישיות" לגבי המפקדים על בסיס ממצאי בדיקה שנערכה על ידי צוות מומחים חיצוני. בנוסף, קצינים זוטרים יותר זומנו על ידי סגן הרמטכ"ל, אלוף תמיר ידעי.
ההחלטות כוללות:
- ראש אגף המודיעין לשעבר, אלוף אהרון חליוה, שהתפטר באוגוסט 2024, יודח משירות המילואים ולא ימשיך לשרת בצה"ל.
- ראש אגף המבצעים לשעבר, אלוף עודד בסיוק, שסיים את תפקידו ביולי, יודח משירות המילואים ולא ימשיך לשרת בצה"ל.
- מפקד פיקוד הדרום לשעבר, אלוף ירון פינקלמן, שהתפטר במרץ, יודח משירות המילואים ולא ימשיך לשרת בצה"ל.
- ראש אגף המודיעין הנוכחי, אלוף שלומי בינדר, ששימש ב־7 באוקטובר כראש חטיבת המבצעים, ננזף אך ימשיך לכהן בתפקידו עד סוף כהונתו בת ארבע השנים – ב־2028 – לאחריה יתפטר מהצבא, לבקשתו.
- מפקד חיל האוויר הנוכחי, אלוף תומר בר, יינזף בשל כשלי ההגנה של החיל מפני רחפנים ומצנחי הרחיפה של ארגון הטרור חמאס ב־7 באוקטובר. הוא ימשיך לכהן בתפקידו עד סוף כהונתו באפריל 2026.
- מפקד חיל הים, אל"מ דוד סער סלמה, יינזף בשל כשלי ההגנה של החיל מפני מתקפת חמאס מהים ב־7 באוקטובר. הוא ימשיך לכהן בתפקידו עד סוף כהונתו בחודשים הקרובים.
- תא"ל ג', שעמד בראש חטיבת המבצעים של אגף המודיעין ב־7 באוקטובר, יודח מצה"ל.
- מפקד יחידת 8200 לשעבר, תא"ל יוסי שריאל, יודח משירות המילואים ולא ימשיך לשרת בצה"ל.
- מפקד אוגדת עזה לשעבר, תא"ל אבי רוזנפלד, יודח משירות המילואים ולא ימשיך לשרת בצה"ל.
- ראש מודיעין פיקוד הדרום לשעבר, אל"ם אריאל לובובסקי, יודח משירות המילואים ולא ימשיך לשרת בצה"ל.
- אל"ם חיים כהן, מפקד החטיבה הצפונית של אוגדת עזה במהלך 7 באוקטובר, יודח משירות המילואים ולא ימשיך לשרת בצה"ל.
- סא"ל א', קצין המודיעין של אוגדת עזה, יודח מצה"ל.
בנוסף, קבע זמיר כי אין מניעה לקדם את תא"ל אליעד מועטי, תא"ל מנור ינאי ואל"ם אפרים אבני, לאחר ששר הביטחון, ישראל כ"ץ, החליט לעכב את מינויים המתוכננים בעקבות טענות כי היו מעורבים לכאורה בכשלי 7 באוקטובר.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו