שירותי האזרחות וההגירה של ארצות הברית הודיעו בליל רביעי כי עצרו ללא הגבלת זמן את הטיפול בכל בקשות ההגירה הקשורות לאזרחים אפגנים, לאחר ששני חיילי המשמר הלאומי נורו ונפצעו באורח קשה בוושינגטון.
חוקרים בהובלת כוח המשימה המשותף למלחמה בטרור של ה־FBI מחפשים רמזים לשאלה מה הניע מהגר אפגני לפתוח באש לעבר שני חיילי המשמר הלאומי במרחק של כמה רחובות מהבית הלבן, במה שבכירי הרשויות כינו "מתקפת מארב" בערב חג ההודיה.
שני החיילים היו חלק ממשימת אכיפה צבאית שהנשיא דונלד טראמפ הורה עליה לפני חודשים, ושהועמדה במבחן משפטי על ידי גורמים במחוז קולומביה.
החשוד, שנפצע בחילופי ירי לפני שנעצר, זוהה על ידי המשרד לביטחון המולדת כרחמנוללה לאקאנוואל, אזרח אפגניסטן.
טראמפ, ששהה באתר הנופש שלו בפלורידה בזמן הירי, פרסם הצהרה מצולמת מראש בליל רביעי, שבה כינה את הירי "מעשה של רוע, מעשה של שנאה ומעשה של טרור". לדבריו, ממשלו יבחן מחדש את כלל האפגנים שהגיעו לארצות הברית בתקופת נשיאותו של ג'ו ביידן.
מאוחר יותר, שירותי האזרחות וההגירה של ארצות הברית הודיעו כי הם עוצרים ללא הגבלת זמן את הטיפול בכל בקשות ההגירה הקשורות לאזרחים אפגנים, "בכפוף לבחינה נוספת של נוהלי הביטחון והבדיקות".
על פי המשרד לביטחון המולדת, לאקאנוואל נכנס לארצות הברית ב־2021 במסגרת Operation Allies Welcome, תוכנית ממשל ביידן ליישוב מחדש של אלפי אפגנים שסייעו לארה"ב במהלך המלחמה באפגניסטן וחששו מפעולת נקם מצד הטליבאן, שעלו לשלטון בארצם לאחר נסיגת ארצות הברית.
המשרד לא פרסם פרטים נוספים על אודות תיק ההגירה שלו, אך גורם בממשל טראמפ, שדיבר בעילום שם, אמר כי לאקאנוואל הגיש בקשה למקלט בדצמבר 2024 וזו אושרה ב־23 באפריל השנה, שלושה חודשים לאחר שטראמפ נכנס לתפקיד. לפי הגורם, לאקאנוואל, בן 29, שהתגורר בוושינגטון סטייט, לא היה בעל עבר פלילי.
הירי אירע בצוהריים מחוץ לתחנת מטרו באזור מסחרי הומה אדם, במרחק רחובות ספורים מהבית הלבן. סוכני השירות החשאי הכניסו את המשכן הנשיאותי לעוצר ביטחוני מייד לאחר הירי כאמצעי זהירות.
בתגובה לירי אתמול אמר שר ההגנה פיט הגסת' כי הנשיא ביקש לפרוס בבירת ארצות הברית עוד 500 חיילים של המשמר הלאומי, נוסף על יותר מ־2,000 חיילים שכבר גויסו.
סגן הנשיא ג'יי די ואנס, ששהה אתמול בקנטאקי, כתב בפוסט ברשת X כי הירי מוכיח שמדיניות ההגירה של ממשל טראמפ מוצדקת.
I remember back in 2021 criticizing the Biden policy of opening the floodgate to unvetted Afghan refugees. Friends sent me messages calling me a racist. It was a clarifying moment.
They shouldn't have been in our country.
— JD Vance (@JDVance) November 27, 2025
"מוכרחים להכפיל את מאמצינו לגרש אנשים שאין להם זכות להיות בארצנו", כתב.
מבקרי מדיניות ההגירה של ממשל טראמפ טוענים כי הוא נוקט טקטיקות קשות ובלתי חוקיות, ואוכף גירוש מהגרים באופן בלתי מובחן – לרבות כאלה חסרי עבר פלילי ואחרים השוהים במדינה כדין.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו