JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מח״ש: החוקר שלנו לא תקף את מני בנימין – צר לנו על עיוות העובדות | זמן ישראל

מח״ש: החוקר שלנו לא תקף את מני בנימין – צר לנו על עיוות העובדות

מפקד להב 433, מני בנימין, במכללה הלאומית לשוטרים בבית שמש, 20 באפריל 2025 (צילום: אורן בן חקון/פלאש90)
אורן בן חקון/פלאש90
מפקד להב 433, מני בנימין, במכללה הלאומית לשוטרים בבית שמש, 20 באפריל 2025

המחלקה לחקירות שוטרים דוחה טענות שלפיהן אחד מחוקריה תקף פיזית את ניצב משנה מני בנימין, ראש יחידת להב 433 במשטרה. זאת לאחר שעורך שדינו של בנימין טען כי נכפה על מרשו לחתום על תנאי שחרור בלתי כשרים לאחר שחוקר תקף אותו פיזית והציב אותו במעצר קצר.

"אנחנו מצרים על עיוות העובדות והטענות החמורות שפורסמו על ידי בא כוחו של ניצב משנה בנימין. הטענה לתקיפה פיזית של חוקר מח"ש חסרת בסיס לחלוטין, לא אירע שום אירוע אלים", אומרת הרשות, ומוסיפה כי החוקרים "העניקו לו את כל התנאים הנחוצים במהלך החקירה, כולל מספר התייעצויות עם עורך דינו".

על פי ההודעה, בנימין שוחרר בתנאים מגבילים, בכלל זאת איסור על יצירת קשר עם המעורבים בחקירה הפלילית המתנהלת וחתימה על ערבות אישית להבטחת עמידה בתנאי זה.

"העיכוב בהשלמת ההליך נבע אך ורק מסירובו הממושך של ניצב משנה בנימין לחתום על תנאי השחרור, וברגע שהסכים – הוא שוחרר מייד", מוסיפה הרשות.

מטעם עו"ד אורי קורב נטען מוקדם יותר: "מח"ש בחרה הערב להפר את החוק, לבצע עיכוב ולאחר מכן אף מעצר שלא כדין של ניצב מני בנימין ראש להב 433. בנוסף, בתום חקירתו שארכה 7 שעות, חוקר מח"ש תקף הערב פיזית את ראש להב 433 בעת שהיה בשיחת היוועצות עם עו"ד קורב".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.