ישראל תעביר היום לחיל האוויר הגרמני את מערכת ההגנה מפני טילים בליסטיים חץ 3, בטקס שיתקיים בבסיס אוויר מדרום לברלין, ובכך תשלים עסקה בהיקף של ארבעה מיליארד אירו, עסקת הייצוא הביטחוני הגדולה ביותר בתולדות ישראל.
השלמת העסקה, שנחתמה בספטמבר 2023, מסמלת את הפעם הראשונה שבה מערכת חץ 3 נפרסת מחוץ לישראל ולארצות הברית, וכן את הפעם הראשונה שבה מדינה אחרת מפעילה את המערכת באופן עצמאי.
המערכת נפרסת תחילה בבסיס האוויר הולצדורף, כ־120 קילומטרים מדרום לברלין, ובהמשך תיפרס באתרים נוספים.
מהצד הישראלי משתתפים בטקס מנכ"ל משרד הביטחון אמיר ברעם, ראש מפא"ת דני גולד, מנכ"ל התעשייה האווירית בועז לוי, ראש מנהלת ההגנה מפני טילים משה פטל ובכירים נוספים.
כלי תקשורת בגרמניה דיווחו כי שר ההגנה בוריס פיסטוריוס והקנצלר פרידריך מרץ לא ישתתפו בטקס, אך גורמי ביטחון וצבא גרמנים אחרים ינכחו בו.
מערכת חץ 3 מיועדת ליירט טילים בליסטיים מחוץ לאטמוספרה. היא יירטה מאות טילים בליסטיים שנורו לעבר ישראל על ידי איראן והחות'ים במהלך המלחמה הנוכחית, בשיעור יירוט של 86% במהלך 12 ימי העימות מול טהרן ביוני.
העסקה מהווה חלק מיוזמת European Sky Shield בראשות גרמניה, שמטרתה לחזק את מערך ההגנה האווירית של אירופה בעקבות פלישת רוסיה לאוקראינה.
ישראל וגרמניה מציינות כי ההסכם משקף שיתוף פעולה ביטחוני הדוק הולך ומעמיק, שכלל גם תרגילים משותפים ומכירה של מערכת ההגנה האקטיבית TROPHY הישראלית לטנקי Leopard 2, שהראשונים שבהם נמסרו בחודש שעבר לצבא גרמניה ולכוחות המזוינים של נורווגיה.
מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם, אמר בטקס המסירה: "כדור שני לניצולי שואה, אני עומד כאן נפעם עמוקות, כי מערכת הגנה מפני טילים בליסטיים, שפותחה על ידי טובי המוחות היהודיים בתעשייה האווירית הישראלית, בשל הצורך הקיומי הממשי שלנו, עומדת לסייע בהגנת גרמניה".


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו