איש המודיעין לשעבר המקורב לימין הקיצוני אליהו יוסיאן הרצה אתמול בפני חיילים בבסיס צבאי בגדה המערבית, חרף העובדה שאינו נמצא ברשימת המרצים המאושרים.
לזמן ישראל נודע כי יוסיאן הוזמן על ידי מפקדים להרצות בפני חיילי מילואים בחטיבת שומרון. במהלך ההרצאה השמיע יוסיאן דברים פוליטיים ושנויים במחלוקת. בתשובה לפניית זמן ישראל, צה"ל מסר: "ההרצאה לא אושרה בצירים המקובלים. מדובר בתקלה והנהלים בנושא חודדו. בצה"ל יש רשימת מרצים מאושרים וההרצאות מועברות על ידי מגוון אנשים מהחברה".
יוסיאן, שנולד באיראן, מוכר בדעותיו הקיצוניות.
לאחר מתקפת 7 באוקטובר 2023, אמר יוסיאן כי "אין חפים מפשע, יש 2.5 מיליון מחבלים", וכי ישראל הייתה צריכה להרוג "לפחות 50 אלף פלסטינים ברצועה" בשעות הראשונות שלאחר מתקפת חמאס.
בעבר כינה את החילוניות והליברליות "סרטן בגוף האומה היהודית". ביוני אמר כי גופתו של נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרן ברק צריכה להישרף לאחר מותו וכי אין לקבור אותו בישראל.
יוסיאן כבר הרצה בעבר בבסיסי צה"ל מספר פעמים.
בנובמבר 2023, במהלך הרצאה בפני חיילים בבסיס בבקעת הירדן, הורד יוסיאן מהבמה על ידי מפקד חטיבה לאחר שהשמיע דברים קיצוניים. ביוני בוטלה הרצאה נוספת של יוסיאן בפני חיילים לאחר שפניית חדשות 13 הגיעה לצה"ל. בשני המקרים מסר הצבא כי ההרצאות לא אושרו לפי הנהלים.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו