JavaScript is required for our website accessibility to work properly. תינוק בן 11 חודשים נפטר מסיבוכי חצבת | זמן ישראל

תינוק בן 11 חודשים נפטר מסיבוכי חצבת

שלט אזהרה מפני חצבת בשכונת מאה שערים בירושלים, 31 ביולי 2025 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90
שלט אזהרה מפני חצבת בשכונת מאה שערים בירושלים, 31 ביולי 2025

משרד הבריאות מעדכן כי תינוק בן 11 חודשים ללא מחלות רקע, שטרם חוסן, נפטר היום בעקבות סיבוכי חצבת. בעקבות מצבו הועבר התינוק לפני כשבוע ממרכז רפואי צפון (פוריה) לבית החולים רמב"ם, שם חובר לאקמו.

12 תינוקות וילדים נפטרו מהמחלה מאז תחילת ההתפרצות באפריל השנה. במרבית המקרים, הנפטרים הם תינוקות בריאים וללא מחלות רקע שלא חוסנו נגד המחלה.

משרד הבריאות שב ומזכיר כי חצבת היא מחלה בת מניעה באמצעות חיסון יעיל ובטוח. החיסון מציל חיים. מומלץ לכלל הילדים להתחסן בגיל שנה ובגיל שש (במסגרת תוכנית החיסונים השגרתית).

במקומות עם התפרצות, מומלצת הקדמה של מנת החיסון השנייה לגיל שנה וחצי, ומומלץ חיסון נוסף לתינוקות בני 11-6 חודשים באזורי התפרצות וכאשר נוסעים למקומות עם התפרצות. 

אזורים המוגדרים בהתפרצות נכון לעכשיו: ירושלים, בית שמש, בני ברק, חריש, מודיעין עילית, נוף הגליל, קריית גת, אשדוד, צפת, נתיבות, חיפה, טבריה, המועצה האזורית מטה בנימין והיישוב תקוע.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.