ראש הממשלה בנימין נתניהו תוקף בפוסט ברשתות החברתיות את הדרישה להקמת ועדת חקירה ממלכתית מצד בכירים לשעבר, שהובילו לאסון ה־7 באוקטובר. על פי ראש הממשלה, הבכירים האלו נמצאים בניגוד עניינים.
הטקסט המלא:
"בימים האחרונים אנחנו רואים מסע לחצים מאורגן מצד גורמים בכירים 'לשעברים', המבקשים לעוות את העובדות ולהכתיב לממשלה כיצד עליה לנהוג.
גורמים אלה אפשרו לאנרכיה לחדור למערכות המדינה ולפגוע בלכידות של צה"ל ומערכות הביטחון ע"י קידום סרבנות. היום הם מנסים להשפיע על אופי החקירה שתבחן את הכשלים שהם הובילו באסון 7 באוקטובר.
אסור שגורמים אלה יהיו מעורבים בהחלטות ובשיקולים שיקבעו כיצד יחקרו את האסון.
זה ניגוד אינטרסים ברור.מדינת ישראל זקוקה לחקר האמת.
אנחנו נוודא שוועדת החקירה הלאומית תהיה רחבה, נקייה, מקצועית, תייצג את כל הציבור, את האופוזיציה והקואליציה באופן שווה ותהיה מחויבת רק לדבר אחד: האמת למען ביטחון ישראל.
ועדה שוויונית כזו, חציה דמוקרטית וחציה רפובליקאית, הוקמה בארצות הברית אחר אסון ה־9.11 ועשתה עבודה מצוינת. בעניין זה, מה שטוב לאמריקה טוב לישראל".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו