JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מארגני האירוויזיון: 35 מדינות יתמודדו בתחרות הקרובה בווינה | זמן ישראל

מארגני האירוויזיון: 35 מדינות יתמודדו בתחרות הקרובה בווינה

נציגת אירלנד לאירוויזיון, אמי, שרה את שירה Laika Party בחצי גמר האירוויזיון בזנקט יאקובסהאלה שבבזל, 15 במאי 2025 (צילום: Fabrice COFFRINI / AFP)
Fabrice COFFRINI / AFP
נציגת אירלנד לאירוויזיון, אמי, שרה את שירה Laika Party בחצי גמר האירוויזיון בזנקט יאקובסהאלה שבבזל, 15 במאי 2025

מארגני תחרות האירוויזיון הודיעו היום ש־35 מדינות יתמודדו בתחרות המוזיקה הפופולארית בשנה הבאה, לאחר שחמש מדינות הודיעו שיחרימו את התחרות בשל המחלוקת סביב השתתפות ישראל.

חמש משתתפות, איסלנד, אירלנד, הולנד, סלובניה וספרד, הכריזו החודש שלא ייקחו חלק בתחרות, שתיערך בווינה בחודש מאי.

הזמר האוסטרי יוהנס פיטש, המוכר בשם ג'יי־ג'יי, זוכה אירוויזיון 2025, עם הגביע שבו זכה במשרד הקנצלר בווינה, אוסטריה, ב־19 במאי 2025 (צילום: Joe Klamar / AFP)
ג'יי־ג'יי, זוכה אירוויזיון 2025, עם הגביע שבו זכה במשרד הקנצלר בווינה במאי (צילום: Joe Klamar / AFP)

השנה השתתפו באירוויזיון, שבו ניצח נציג אוסטריה ג'יי־ג'יי, 37 מדינות. שלוש מדינות, בולגריה, מולדובה ורומניה, ישובו להתחרות באירוויזיון לאחר שנעדרו מהתחרות בשנים האחרונות מסיבות אמנותיות או תקציביות.

הפרישה של כמה מהמשתתפות הוותיקות והמוכרות ביותר בתחרות – אירלנד, שחולקת את שיא הניצחונות עם שוודיה – הציבה את המחלוקת הפוליטית במרכז הבמה והאפילה על האופי השמח והקליל של האירוע.

בולגריה, מולדובה ורומניה ישובו להתחרות באירוויזיון לאחר שנעדרו מהתחרות בשנים האחרונות מסיבות אמנותיות או תקציביות

המארגנים החליטו החודש לאפשר לישראל להשתתף, על אף מחאות על התנהלותה במלחמה בין ישראל לחמאס ברצועת עזה וחרף הטענות שישראל השפיעה על ההצבעה לטובת מתמודדים מטעמה.

היכל העיר של וינה, 19 בספטמבר 2025 (צילום: Joe Klamar / AFP)
היכל העיר של וינה, שבו עתידה להיערך התחרות הקרובה (צילום: Joe Klamar / AFP)

איגוד השידור האירופי (EBU), המורכב מגופי שידור ציבוריים מ־56 מדינות, המפיקים את האירוע הנוצץ, ניסה להפיג את החששות לגבי הטיית ההצבעות – אך הרפורמות שהוכרזו לא סיפקו את המדינות, שכאמור פרשו.

המופע המוזיקלי הססגוני מושך מדי שנה למעלה ממאה מיליון צופים – אחד האירועים הנצפים בעולם – אך בשנתיים האחרונות הוא נקלע לסערה בשל המלחמה ברצועה, שגרמה למחאות מחוץ לאולמות ולצעדי אכיפה נגד הנפת דגלים פוליטיים.

מומחים אומרים שהחרם לקראת חגיגות 70 שנה לאירוויזיון הוא אחד המשברים הגדולים ביותר שהתחרות התמודדה איתם

מומחים אומרים שהחרם לקראת חגיגות 70 שנה לאירוויזיון הוא אחד המשברים הגדולים ביותר שהתחרות התמודדה איתם, בתקופה שבה גופי שידור ציבוריים רבים מתמודדים עם לחצי תקציב והמדיה החברתית גוזלת תשומת לב.

יובל רפאל בחצי גמר האירוויזיון בבזל, 15 במאי 2025 (צילום: Fabrice COFFRINI / AFP)
נציגת ישראל, יובל רפאל, בחצי גמר האירוויזיון בבזל במאי (צילום: Fabrice COFFRINI / AFP)

גורמים ישראליים שיבחו את החלטת רוב גופי השידור החברים באיגוד שאישרו את זכותה של ישראל להשתתף והזהירו מפני פגיעה בחופש הביטוי באמצעות גרירת מוזיקאים לזירה הפוליטית.

לבד מאוסטריה המארחת יתמודדו בתחרות גרמניה, בריטניה, צרפת, איטליה, אוסטרליה, דנמרק, יוון, אוקראינה, אזרבייג'ן, אלבניה, אסטוניה, ארמניה, בלגיה, בולגריה, גאורגיה, לוקסמבורג, לטביה, ליטא, מולדובה, מונטנגרו, מלטה, פולין, נורווגיה, סן מרינו, סרביה, פורטוגל, פינלנד, צ'כיה, קפריסין, קרואטיה, רומניה, שוודיה, שווייץ וישראל.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.