JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: פרמדיק עזתי מת בשדה תימן ביום מעצרו, המדינה מסרבת להסביר את הנסיבות | זמן ישראל

דיווח: פרמדיק עזתי מת בשדה תימן ביום מעצרו, המדינה מסרבת להסביר את הנסיבות

שלט בדרום הארץ המפנה לשדה תימן, 31 במרץ 2025 (צילום: יוסי אלוני/פלאש90)
יוסי אלוני/פלאש90
שלט בדרום הארץ המפנה לשדה תימן, 31 במרץ 2025

ב"הארץ" דווח כי המדינה מסרבת למסור מידע על נסיבות וחקירת מותו של פרמדיק שנעצר ברצועת עזה לפני כשנתיים ומת ביום מעצרו בשדה תימן.

בעקבות פניית משפחתו לבית המשפט העבירה המשטרה הצבאית במאי השנה את גופתו של חאלד (שם בדוי) לנתיחה, אך גם לאחריה לא נמסרו למשפחה פרטים.

לפי הדיווח, חאלד, פרמדיק מחאן יונס, יצא ב־2 בדצמבר 2023 – יממה לאחר קריסת הפסקת האש – לפנות פצועים מצפון הרצועה לחלקה הדרומי. הפעולה נעשתה בתיאום עם צה"ל, אך למרות זאת ומסיבה שעדיין אינה ידועה, הוא נעצר בידי חיילים. לפי המדינה, הוא מת באותו היום.

בצוותו של חאלד היו חמישה אנשי רפואה, שארבעה מתוכם נעצרו והקשר עימם אבד לחודשים ארוכים. רק כעשרה חודשים לאחר היעלמו, בספטמבר 2024, קיבלה אשתו של חאלד אישור רשמי על מותו, לאחר שפנתה לבית המשפט באמצעות ארגון "גישה".

היא עדיין אינה יודעת מה גרם למות בעלה. "בכל פעם שאני שומעת על מישהו שמשתחרר אני פונה אליו בניסיון לקבל מידע", סיפרה ל"הארץ", "כמה אומרים שראו אותו וכמה אומרים שלא". בית המשפחה נהרס במלחמה, והאישה מתגוררת עם ששת ילדיה באוהל במחנה עקורים.

 (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)
(צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.