ארגון העיתונאים והעיתונאיות בישראל פנה ליועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה בדרישה דחופה לבטל את ההחלטה שלא לאפשר לעיתונאים להצטרף לנסיעתו הרשמית הקרובה של ראש הממשלה לארצות הברית במטוס "כנף ציון" בין התאריכים 28.12.2025–1.1.2026.
לדברי הארגון, עיתונאים המסקרים את ראש הממשלה קיבלו "הודעה מפתיעה" מדוברות משרד ראש הממשלה שלפיה לא תתאפשר הצטרפותם למטוס, בניגוד לנוהג המקובל בעבר, וללא הצגת נימוק, מקור סמכות או מדיניות מוסדרת.
הארגון מדגיש כי "כנף ציון" נרכש ותוכנן בין היתר לצורך הצטרפות עיתונאים לטיסות רשמיות, כפי שעולה מדוח ועדת גולדברג ומדוחות מבקר המדינה, וכי הוקצה במטוס מתחם ייעודי לעיתונאים תוך השקעת משאבים ציבוריים משמעותיים.
לפיכך, הדרת העיתונאים מהטיסה מהווה החלטה בלתי סבירה ושרירותית, ופוגעת פגיעה ממשית בחופש העיתונות וביכולת הציבור לקבל סיקור עצמאי של פעילות ראש הממשלה.
עוד מציין הארגון כי כיום אין מדיניות רשמית, שקופה ומוסדרת באשר להצטרפות עיתונאים לטיסות רשמיות, מצב המאפשר קבלת החלטות אד־הוק הפוגעות בעקרונות היסוד של הדמוקרטיה ובחופש העיתונות.
ארגון העיתונאים והעיתונאיות קורא ליועצת המשפטית במשרד רה"מ להורות על ביטול ההחלטה ולפעול לקביעת מדיניות ברורה ומפורשת שתסדיר את הצטרפות העיתונאים לטיסות רשמיות ב"כנף ציון".
הארגון הדגיש כי אם לא יתקבל מענה מהיר וענייני, הוא שומר לעצמו את הזכות "לנקוט בכל הצעדים העומדים לרשותו".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו