גורמים בכירים מצרפת, מערב הסעודית ומארצות הברית יקיימו היום בפריז שיחות עם מפקד צבא לבנון, במטרה להשלים מפת דרכים שתאפשר הקמת מנגנון לפירוק חזבאללה מנשקו, כך אמרו דיפלומטים.
ישראל ולבנון הסכימו ב־2024 על הפסקת אש בתיווך ארצות הברית, שסיימה יותר משנה של לחימה בין ישראל לחזבאללה. מאז החליפו הצדדים האשמות בדבר הפרות, כאשר ישראל מטילה ספק במאמצי צבא לבנון לפרק את חזבאללה מנשקו. מטוסי קרב ישראליים תקפו יותר ויותר יעדי חזבאללה בדרום לבנון ואף בבירה.
נוכח החשש הגובר שהפסקת האש עלולה לקרוס, פגישת פריז נועדה ליצור תנאים איתנים יותר לזיהוי, תמיכה ואימות של תהליך פירוק הנשק, וכן להניא את ישראל מהסלמה, כך אמרו ארבעה דיפלומטים ובכירים אירופים ולבנונים ל"רויטרס".
לקראת הבחירות לפרלמנט הצפויות בלבנון ב־2026, גובר החשש שקיפאון פוליטי ופוליטיקה מפלגתית ילבו עוד יותר את חוסר היציבות ויפחיתו את נכונותו של הנשיא ג'וזף עאון ללחוץ לקידום פירוק הנשק, אמרו הדיפלומטים והבכירים.
"המצב שברירי מאוד, מלא סתירות, ולא יידרש הרבה כדי להצית את חבית אבק השריפה", אמר בכיר אחד שביקש להישאר בעילום שם
"המצב שברירי מאוד, מלא סתירות, ולא יידרש הרבה כדי להצית את חבית אבק השריפה", אמר בכיר אחד שביקש להישאר בעילום שם.
"עאון לא רוצה להפוך את תהליך פירוק הנשק לפומבי מדי, משום שהוא חושש שזה יעורר התנגדות וילבה מתיחויות עם הקהילה השיעית בדרום המדינה".
נוכח היעדר היכולת של צבא לבנון לפרק את חזבאללה מנשקו, הרעיון הוא לחזק את מנגנון הפסקת האש הקיים באמצעות מומחים צבאיים מצרפת, מארצות הברית ואולי ממדינות נוספות, לצד כוחות שמירת השלום של האו"ם, אמרו הדיפלומטים והבכירים.
הצדדים מקווים לארגן כנס בתחילת השנה הבאה לחיזוק צבא לבנון, ולקיים כנס נפרד לסיוע בשיקום
הצדדים מקווים לארגן כנס בתחילת השנה הבאה לחיזוק צבא לבנון, וכן כנס נפרד לסיוע בשיקום, בעיקר בדרום המדינה.
תקיפות ישראליות
בעוד הבכירים מתכנסים לשיחות, ישאל תקפה היום מטרות בעיירות בדרום לבנון ובאזורים בעמק הבקאע, כך על פי סוכנות הידיעות הממלכתית של לבנון NNA.
צה"ל מסר כי תקף יעדי חזבאללה בכמה אזורים, ובהם מתחם צבאי ששימש לאימונים, לאחסון נשק ולשיגורי ארטילריה, וציין כי הפעילות הפרה את ההבנות בין ישראל ללבנון והיוותה איום על ישראל. עוד נמסר כי הותקף פעיל חזבאללה באזור א־טייבה שבדרום לבנון.
בהתייחסו לתקיפות, אמר יושב ראש הפרלמנט ומנהיג תנועת אמל, נביה ברי, כי התקיפות הן "מסר ישראלי" לוועידת פריז, הוסיפה NNA.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו