JavaScript is required for our website accessibility to work properly. סטארמר: אני נחוש לעקור מהשורש את האנטישמיות בבריטניה | זמן ישראל

סטארמר: אני נחוש לעקור מהשורש את האנטישמיות בבריטניה

צעדה נגד אנטישמיות בלונדון, 8 בדצמבר 2024 (צילום: AP Photo/Alberto Pezzali)
AP Photo/Alberto Pezzali
צעדה נגד אנטישמיות בלונדון, 8 בדצמבר 2024

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר אמר שהוא נחוש "לעקור מן השורש" את האנטישמיות בארצו.

בהקדמה שחיבר למסמך המדיניות למאבק באנטישמיות של ממשלתו כתב סטארמר: "אני מזועזע ממה שחברי וחברות הקהילה היהודית אמרו לי פעמים כה רבות בחודשים האחרונים. פעם אחר פעם שמעתי מהם על התחושה שהאנטישמיות נורמלה – בבתי הספר ובאוניברסיטאות, במקומות העבודה ואפילו במערכת הבריאות הלאומית שלנו. שמעתי שאנשים מרגישים שעליהם להסתיר את יהדותם בבריטניה המודרנית".

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר מדליק חנוכייה במעונו ברחוב דאונינג 10 בלונדון, 16 בדצמבר 2025 (צילום: Alastair Grant / POOL / AFP)
סטארמר מדליק חנוכייה במעונו ברחוב דאונינג 10 בלונדון, השבוע (צילום: Alastair Grant / POOL / AFP)

עוד כתב סטארמר: "עבור יהודי בריטניה, אבטחה בשערי מוסדות הקהילה שלהם הפכו כעת לחלק ממה שזה אומר להיות יהודים בבריטניה. והאנטישמיות בעלייה בשנים האחרונות. זוועות 7 באוקטובר 2023, שהיו המתקפה החמורה ביותר על יהודים מאז השואה, והמלחמה שבעקבותיהן בעזה, הגבירו את המחלוקות בבריטניה. בליבה של האנטישמיות הזו, עבור חלק, נמצאת השנאה למדינה היהודית היחידה בעולם – ישראל".

"בשעה שחלק השתמשו באופן לגיטימי בחופש המחאה, אחרים ניצלו זאת כתירוץ עלוב כדי לאיים על יהודי בריטניה"

ראש ממשלת בריטניה נדרש בדבריו גם למחאות במרחב הציבורי: "ברחובותינו, בשעה שחלק השתמשו באופן לגיטימי בחופש המחאה נגד פעולות ממשלת ישראל, אחרים ניצלו זאת כתירוץ עלוב כדי לאיים על יהודי בריטניה ולעורר מחלוקות ושנאה בקרב הקהילות שלנו".

זירת הפיגוע בבית הכנסת הקהילה העברית של היטון פארק במנצ'סטר, 2 באוקטובר 2025 (צילום: Oli SCARFF / AFP)
זירת הפיגוע בבית הכנסת של הקהילה העברית בהיטון פארק שבמנצ'סטר באוקטובר; שני אזרחים, מלווין קרביץ ואדריאן דולבי, נרצחו בפיגוע (צילום: Oli SCARFF / AFP)

סטארמר הביע הזדהות עם הקהילה היהודית: "התגובה הראשונה שלנו היא סולידריות. אנחנו עומדים לצידם של יהודי בריטניה ויהודי העולם כולו. אנחנו מגנים ללא סייג את השנאה ואת הקיצוניות הרעילה שהובילו למתקפות הללו. ואנחנו חוזרים ומחזקים את עמדתנו שההגנה על אורח החיים היהודי היא חלק מההגנה על החירויות שהן חלק מאורח החיים הבריטי".

"אנחנו עומדים לצידם של יהודי בריטניה ויהודי העולם כולו. אנחנו מגנים ללא סייג את השנאה ואת הקיצוניות הרעילה"

"אבל מילים לבדן לעולם לא יחליפו מעשים", כתב ראש הממשלה הבריטי. "עקירת האנטישמיות במפלגתי שלי הייתה המעשה החשוב ביותר עבורי כשהתמניתי למנהיג מפלגת הלייבור. ואני נחוש באותה המידה לעקור אותה מן השורש בארצנו".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.