JavaScript is required for our website accessibility to work properly. לבנון מכחישה כל קשר בין הצבא לחזבאללה לאחר תקיפה ישראלית | זמן ישראל

לבנון מכחישה כל קשר בין הצבא לחזבאללה לאחר תקיפה ישראלית

חוסלו שלושה מחבלי חזבאללה בסיכולים ממוקדים בלבנון, דצמבר 2025 (צילום: דובר צה"ל)
דובר צה"ל
חוסלו שלושה מחבלי חזבאללה בסיכולים ממוקדים בלבנון, דצמבר 2025

לבנון דחתה היום האשמות ישראליות שלפיהן חייל לבנוני שנהרג בתקיפה אווירית בסמוך לעיר הדרומית צידון היה קשור לחזבאללה, לאחר שישראל מסרה כי תקפה שלושה פעילים שפעלו לשיקום תשתיות הארגון.

צה"ל מסר כי השלושה היו מעורבים בתכנון תקיפות נגד כוחותיו, וכי שניים מהם היו חברים ביחידת ההגנה האווירית של חזבאללה. עוד נטען כי אחד ההרוגים שירת במקביל במודיעין של צבא לבנון.

צבא לבנון אישר מאוחר יותר כי רס"ר עלי עבדאללה, מחטיבת הסיוע ורגימנט הנ"ט של הצבא, נהרג אתמול כאשר תקיפה אווירית ישראלית פגעה ברכב בסמוך לצידון.

משרד ההגנה הלבנוני אמר כי הטענות שלפיהן אנשי צבא קשורים לגורמים פוליטיים או חמושים הן שקריות, ושר ההגנה מישל מנאסה אמר כי דיווחים כאלה מהווים "מתקפה זדונית" על המוסד.

גורם בחזבאללה הכחיש גם הוא בפני "רויטרס" כל קשר בין הארגון לבין אנשי צבא לבנון.

מאמצים דיפלומטיים נמשכים בניסיון לבסס את הפסקת האש השברירית לאורך גבול ישראל-לבנון.

הסכם הפסקת האש בתמיכת ארצות הברית, שהושג בנובמבר 2024, שם קץ ליותר משנה של לחימה בין ישראל לחזבאללה, וחייב את פירוק חזבאללה מנשקו, החל מהאזורים שמדרום לליטני.

היום מסר צבא לבנון כי הוא מתקרב להשלמת השלב הראשון של תוכניתו, וכי הוא בוחן ומתכנן בזהירות את השלבים הבאים, תוך התחשבות בכל התנאים וההתפתחויות הרלוונטיים.

ועדה המפקחת על הפסקת האש בין חזבאללה לישראל מסרה בשבוע שעבר כי היא מתמקדת בהשבת אזרחים עקורים לבתיהם, על רקע חששות שהמתיחות עלולה להתלקח אם חזבאללה לא יעמוד במועד היעד של סוף השנה לפירוק מנשקו.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.