עשרות מגישי גלי צה"ל וגלגלצ המועסקים כיועצים קיבלו הודעה כי העסקתם תוקפא כבר מהשבוע הבא בהנחיית משרד הביטחון. בעקבות זאת, לוח השידורים של התחנה יחווה פגיעה דרמטית ומדובר ב"פירוק בפועל" של התחנה.
בעקבות זאת, הוגשה בקשה דחופה למתן צו ביניים באמצעות באי כוחם של הוועד, משרד עורכי הדין בן צור. "משמעות הצעדים שננקטו היא כי בתוך ימים ספורים לא ניתן יהיה לשדר שידורי אקטואליה סדירים בגלי צה"ל", נמסר. "זהו שינוי חד, דרמטי ובלתי הפיך".
כזכור, בג"ץ לא הקפיא את החלטת הממשלה על סגירת גל"צ, וקבע תחת זאת דיון בעתירות בחודש הבא. בעתירתו היום מבקש ועד עובדי גל"צ להוציא צו ארעי וצו ביניים שיקפיא את המצב עד לדיונים בבג"ץ.
עובדי גל"צ הבהירו בפנייתם:
"לאחר החלטת כבוד נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית נערכה פנייה לתחנה ממשרד הביטחון הכוללת הפסקת התקשרות באורח מיידי ועד לתחילת החודש עם יועצים חיצוניים – יועצים המהווים השדרה המרכזית של שידורי התחנה – וכוללים את מרבית המגישים הבולטים בה. מדובר בשיתוק הדרגתי אך מהיר של הפעילות השוטפת של התחנה.
"מדובר בכ־50 יועצים – עיתונאים, מגישים, עורכים ויוצרי תוכן – אשר מהווים חלק אינטגרלי ומהותי ממערך השידור של גלי צה"ל וגלגלצ. התערבות ישירה, בוטה ועמוקה בתוכן השידורים. מדובר במגישים וביוצרים שמחזיקים בפועל את מרבית שעות השידור, לרבות תוכניות אקטואליה, כלכלה, תרבות ושידורי סוף שבוע. הפסקת עבודתם משמעותה המיידית היא ביטול תוכניות, ריקון לוח השידורים מתוכן עיתונאי עצמאי והותרת התחנה ללא יכולת ממשית למלא את ייעודה.
"בפועל, משמעות הצעדים שננקטו היא כי בתוך ימים ספורים לא ניתן יהיה לשדר שידורי אקטואליה סדירים בגלי צה"ל, וכן לא ניתן יהיה להגיש את מרבית תוכניות הגשת המוזיקה בגלגלצ. תוכניות מרכזיות, שידורי סוף שבוע ושידורים מיוחדים – ייעלמו.
"להמחשת הדברים נציין, כי הפסקת העסקתם של יועצים חיצוניים בעוד ימים מספר תביא לפגיעה ב־52 שעות שידור שבועיות בגלי צה"ל ו־81 שעות שידור שבועיות בגלגלצ. בגל"צ, מדובר ב־41% משעות היום (06:00 בבוקר עד 24:00 בלילה); בגלגלצ, מדובר ב־64% משעות היום.
"בגל"צ תירשם פגיעה – מיידית וקונקרטית – ברצועות הבוקר ('ספי ויניר'; רינו צרור; 'שגרת חירום' (תוכנית המלווה את המשרתים והמשרתות במילואים עם חזרתם לשגרה); רצועות הצוהריים ('טוב שבאתם', 'יהיה בסדר'); והתוכנית הכלכלית ('החזית הכלכלית'). בסוף השבוע המשמעות היא ביטול מרבית רצועות השידור בשעות היום.
"בגלגלצ הפגיעה תהא רוחבית, לכל אורך שעות היום, לרבות שעות השידור בבוקר המועברות על ידי השדרנית הדר מרקס ('מדינה בדרך' – תוכנית הרדיו המואזנת ביותר במדינת ישראל).
"זהו שינוי חד, דרמטי ובלתי הפיך במפת השידורים שיתרחש בתוך ימים בודדים, עוד בטרם נדונה העתירה, ובאופן שמרוקן אותה מתוכן.
"בנסיבות אלו, ולאור שינוי הנסיבות הדרמטי שחל מאז ניתנה החלטת כב' הנשיא, מתחדדת ההצדקה למתן צו ארעי מיידי. העדר התערבות שיפוטית כעת יאפשר למשיבים להשלים הלכה למעשה את סגירת התחנה 'בדלת האחורית', באמצעות צעדים אדמיניסטרטיביים ותפעוליים, עוד בטרם תוכרע העתירה. תוצאה זו אינה יכולה לעמוד".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו