JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: המחבל שביצע את הפיגוע בצפון היה מוכר למערכת הביטחון כ"שב"ח כרוני" | זמן ישראל

דיווח: המחבל שביצע את הפיגוע בצפון היה מוכר למערכת הביטחון כ"שב"ח כרוני"

זירת הפיגוע סמוך לעפולה, 26 בדצמבר 2025 (צילום: ענת הרמוני/פלאש90)
ענת הרמוני/פלאש90
זירת הפיגוע סמוך לעפולה, 26 בדצמבר 2025

בגל"צ פורסמו פרטים חדשים על המחבל שביצע את הפיגוע הקטלני שהתרחש היום סמוך לעפולה, ובו נרצחו שני ישראלים. בין היתר, דווח כי הוא בעל עבר ביטחוני והיה מוכר למערכת הביטחון כשב"ח. 

לפי הדיווח, המחבל שביצע את הפיגוע חצה את קו התפר דרך החומה בעוטף ירושלים, באזור א-ראם. זאת, למרות שהמחבל מתגורר בקבאטיה בצפון הגדה, מרחק 20 ק"מ בלבד מאזור עבודתו בקיבוץ מסילות.

כלומר, המחבל העדיף לנסוע עד עוטף ירושלים, לחצות את החומה משם (פרצה מוכרת שהמוני שב"חים עוברים דרכה), ומירושלים לנסוע עד עמק בית שאן.

עוד הוזכר בדיווח כי רק השבוע, מבקר המדינה פרסם דו"ח חמור על הפרצות במכשול התפר בעוטף ירושלים והתריע על חשש מחדירת מחבלים דרך המרחב הזה בדיוק, ועל קילומטרים שלמים של פרצות שם.

גורם במערכת הביטחון אמר כי המחבל היה "שב"ח כרוני", כלומר עבד בישראל במשך שנים, ומרכז חייו היה בישראל, ומדי פעם נסע לבקר את משפחתו בקבאטיה.

לפי גורם במערכת הביטחון, המחבל היה מוכר למערכת הביטחון, והייתה לו "מניעות שב"כ" – כלומר, גם אם היה מבקש היתר עבודה בישראל, הוא לא היה מקבל כזה, וגם לא היה לו אישור לנסוע לחו"ל, למשל. זאת כנראה, בשל מעורבות של מי מבני משפחתו בטרור (הכפר קבאטיה הוא כפר מוכר שיצאו ממנו מחבלים רבים).

עוד דווח, כפי שטענה המשטרה, כי מקיבוץ מסילות הוא לקח את הרכב של מעסיקו, קבלן ערבי ישראלי מעראבה, ויצא לבצע את הפיגוע.

בהמשך, דווח כי המחבל הוא בעל עבר ביטחוני – לפני כמעט 10 שנים הוא נעצר על רקע השתתפותו בהפרות סדר נגד צה"ל. הוא היה כלוא למשך מספר חודשים בישראל. בשנים האחרונות היה מוכר למערכת הביטחון גם בהיבטים פליליים, ובישראל ידעו שהוא שב"ח.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.