JavaScript is required for our website accessibility to work properly. טראמפ לצד נתניהו: "מקווה להגיע במהירות רבה לשלב השני של תוכנית עזה" | זמן ישראל

טראמפ לצד נתניהו: "מקווה להגיע במהירות רבה לשלב השני של תוכנית עזה"

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ באחוזת מאר-א-לגו בפאלם ביץ', פלורידה, 29 בדצמבר 2025 (צילום: Jim WATSON / AFP)
Jim WATSON / AFP
ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ באחוזת מאר-א-לגו בפאלם ביץ', פלורידה, 29 בדצמבר 2025

ראש הממשלה בנימין נתניהו ודונלד טראמפ נפגשו בפתח ביתו של טראמפ במאר-א-לאגו. טראמפ ענה לשאלות כתבים ואמר כי הוא "מקווה להגיע במהירות רבה לשלב השני של תוכנית עזה" וכי "השיקום יחל בקרוב". 

עוד אמר: "אם לא היה לישראל ראש ממשלה טוב (כמו נתניהו), יכול להיות שישראל לא הייתה קיימת עכשיו. הוא עשה עבודה פנומנלית, הוביל את ישראל דרך תקופה מסוכנת מאוד". לטענתו, "זה יהיה קשה מאוד לא לתת חנינה לנתניהו. הנשיא הרצוג אמר לי שחנינה בדרך. מגיע לו. הוא ראש ממשלה בזמן מלחמה וגיבור". 

"עם ראש ממשלה לא נכון בשלב הזה, ישראל לא הייתה קיימת", טען, "כי היא ניצבה מול כוח שלא הרבה מדינות היו מסוגלות להתמודד איתו. עבדנו יחד והיינו 'ניצחוניים' מאוד, בלשון המעטה". 

"אני לא חושב שזה יכול להיות טוב יותר. הרגע ניצחנו יחד מלחמה גדולה. אתה יודע, אם לא היינו מנצחים את איראן, לא היה שלום במזרח התיכון, כי המדינות הערביות, שהיו פנטסטיות, לא היו יכולות לעשות עסקה".

בנימין נתניהו ודונלד טראמפ, 29 בדצמבר 2025 (צילום: Jim WATSON / AFP)
בנימין נתניהו ודונלד טראמפ, 29 בדצמבר 2025 (צילום: Jim WATSON / AFP)

"עכשיו אני שומע שאיראן מנסה לבנות את עצמה מחדש, ואם זה אכן כך, נצטרך להפיל אותם. נרסק אותם לחלוטין. אבל אני מקווה שזה לא קורה. שמעתי שאיראן רוצה להגיע להסכם, ואם הם יעשו הסכם זה הרבה יותר חכם. הם יכלו לעשות הסכם בפעם הקודמת, לפני שעברו מתקפה גדולה. הם החליטו לא לעשות הסכם. הם מצטערים שלא עשו את ההסכם הזה". 

בתשובה לשאלה אם יתמוך בתקיפה ישראלית נגד איראן, טראמפ אמר כי אם איראן "תמשיך עם טילים – כן". הוא הוסיף ואמר כי אם איראן תמשיך בתוכנית הגרעין שלה, התמיכה תהיה "מהירה". "על שאלה אחת התשובה הייתה כן, בהחלט, ועל השנייה – נעשה את זה מיד", הוסיף. 

טראמפ: "אני מבין שהנושא האיראני מתחיל לעלות שוב, אם נצטרך נכה בהם עוד פעם. איראן צריכה להגיע להסכם אבל לפעמים זה לא קורה. אתמוך בתקיפה מהירה באיראן אם תמשיך להתעצם גרעינית"

עוד אמר טראמפ כי ישנם 5 נושאי שיחה מרכזיים שיעלה בפגישה עם נתניהו, בהם ענייני טורקיה וסוריה, וכן המאמצים להחזרת החלל החטוף האחרון רן גואילי ז"ל. הוא אמר כי לדעתו שיקום עזה יחל בקרוב וכי "זה היה בלגן הרבה זמן, מאות שנים, אנחנו נסדר את זה, כבר התחלנו עם דברים הומניטריים וכאלו. זו שכונה קשה". 

כשנשאל על האפשרות של נוכחות כוחות טורקיים בעזה, אמר טראמפ כי יש לו "יחסים מצוינים עם הנשיא ארדואן. נדבר על זה, ואם זה טוב – אני חושב שזה טוב… טורקיה הייתה מצוינת, והוא היה מצוין מבחינתי. בעיניי, הוא היה טוב מאוד", אמר.

בהמשך טראמפ ציין כי גם עניין היחסים עם סוריה צפוי לעלות בפגישה, ואמר כי הוא מקווה שנתניהו "יסתדר עם סוריה". לדבריו, "נשיא סוריה החדש עובד מאוד קשה כדי לעשות עבודה טובה, באמת שכן. אני יודע שהוא טיפוס קשוח, ולא נער מקהלה תמים, אבל זה מה שצריך כדי להנהיג את סוריה. אנחנו רוצים לראות את סוריה שורדת". 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.