ישראל מפעילה מערכת ייבוא מקבילה לרצועת עזה, המאפשרת לסוחרים פרטיים להכניס סחורות שנאסרו על ארגונים הומניטריים, ובהן פריטים שמסווגים בישראל כ"דו־שימושיים", כך דווח ב"גרדיאן", תוך ציטוט גורמים צבאיים, דיפלומטיים והומניטריים.
פריטים מצילי חיים – כגון ציוד רפואי וציוד מחסה – מופיעים ברשימה שחורה של פריטים דו־שימושיים, שלדברי הממשלה, חייבים להיות מוגבלים בקפדנות משום שהם עלולים להיות מנוצלים ומוסבים לנשק בידי חמאס או קבוצות טרור אחרות ברצועה.
למרות זאת, לפי הדיווח, הרשויות בישראל אפשרו מזה לפחות חודש לעסקים פרטיים לייבא כמה פריטים דו־שימושיים – ובהם גנרטורים ומשטחי מתכת – דרך אותם מעברים החוסמים כיום הכנסת פריטים כאלה על ידי ארגוני סיוע, כך טוען ה"גרדיאן".
על פי כלי התקשורת, הציוד נמכר כעת בגלוי בשווקים בעזה.
"נראה בלתי סביר ביותר שהישראלים לא יודעים על כך", אמר גורם דיפלומטי ל"גרדיאן". "מדהים מאוד שדברים כאלה מצליחים להיכנס דרך ערוצים מסחריים".
צה"ל טרם הגיב לבקשה להתייחס לעניין.
הדיווח התפרסם על רקע לחץ גובר על הפעילות ההומניטרית בעזה. משרד התפוצות של ישראל הודיע השבוע כי רישיונותיהם של 37 ארגונים בינלאומיים ללא כוונת רווח הפועלים בעזה ובגדה המערבית פקעו היום, לאחר שהגופים לא עמדו בדרישות רישום חדשות. במשרד אמרו כי הכללים נועדו למנוע קשרים לארגוני טרור, בעוד שמשרד הביטחון התעקש כי המהלך לא ישפיע על העברת הסיוע.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו