JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: איראן מציעה למדינות זרות לרכוש נשק בתמורה למטבעות קריפטו | זמן ישראל

דיווח: איראן מציעה למדינות זרות לרכוש נשק בתמורה למטבעות קריפטו

אזרחים איראנים מבקרים בתערוכה לציון ההישגים בתחום הטילים והמלט"ים בטהרן, 12 בנובמבר 2025 (צילום: ATTA KENARE / AFP)
ATTA KENARE / AFP
אזרחים איראנים מבקרים בתערוכה לציון ההישגים בתחום הטילים והמלט"ים בטהרן, 12 בנובמבר 2025

איראן מציעה למכור נשק מתקדם למדינות זרות בתמורה למטבעות קריפטוגרפיים, בניסיון לעקוף את מנגנוני הפיקוח הפיננסיים של המערב, כך דיווח ה"פייננשל טיימס" תוך ציטוט מסמכים ותנאי תשלום.

מיינדקס (Mindex), מרכז הייצוא של משרד ההגנה האיראני, נערך לביצוע עסקאות צבאיות למכירת טילים בליסטיים, כלי טיס לא מאוישים וספינות מלחמה בתמורה למטבעות דיגיטליים.

טילים המוצגים בפארק התעופה והחלל הלאומי של משמרות המהפכה, סמוך לטהרן, 13 בנובמבר 2025 (צילום: AP Photo/Vahid Salemi)
טילים המוצגים בפארק התעופה והחלל הלאומי של משמרות המהפכה, סמוך לטהרן, בנובמבר (צילום: AP Photo/Vahid Salemi)

באתר האינטרנט של מיינדקס קיים מדור שאלות ותשובות המשיב לחששות של קונים פוטנציאליים מפני העיצומים של המערב, ושואל: "בהינתן הסנקציות על איראן, מהי הערבות לכך שהחוזה יבוצע והמוצר יגיע למדינת היעד?".

"יש לציין כי בהינתן המדיניות הכללית של הרפובליקה האסלאמית של איראן בנוגע לעקיפת סנקציות, אין כל בעיה ביישום החוזה", נכתב בתגובה. "המוצר שרכשתם יגיע אליכם בהקדם האפשרי".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.