ב־ynet דווח כי בלחץ קטאר וטורקיה, ישראל ממשיכה לסייע כלכלית לחמאס, בניגוד מוחלט להמלצות דרגי המקצוע בצה"ל. בצבא מסבירים כי 4,200 משאיות המזון והדלק שמוכנסות מדי שבוע לרצועת עזה הן הרבה מעבר למה שהאוכלוסייה העזתית צריכה.
לפי הדיווח, על אף שבצה"ל המליצו בישיבות סגורות לצמצם את מספר משאיות הסיוע לעזה כדי להקטין את ההכנסות הכספיות לחמאס – בדרג המדיני לא נענו בינתיים להמלצה.
בדיונים סגורים שנערכו בשבועות האחרונים הציגו גורמי מודיעין הערכות חמורות יותר לגבי מצבו הכלכלי האיתן של חמאס, שלפי חלק מהערכות מחזיק אף מזומנים בהיקף של כמיליארד שקלים, בתוך רצועת עזה. עשרות מיליוני דולרים מתוכם נכנסו לרצועה בשנת 2025.
"אנחנו יודעים ברמת סמך גבוהה שלחמאס יש לפחות 400 מיליון שקלים במזומן בתוך הרצועה, אך ישראל החליטה לא לפגוע בבנק המרכזי של חמאס בעיר עזה ולא שמה למטרה עבור הכוחות את האיתור של מחסני הכסף הללו, שחלקם חבויים במנהרות הרבות שנותרו לחמאס", תיארו קצינים בצה"ל.
לטענתם, "חמאס צבר את סכומי הענק הללו לאורך שנים של מוכנות ליום סגריר, למצור ארוך שנים, וזו אחת הסיבות שהציבור העזתי לא מתקומם נגדו. חמאס המשיך לשלם שכר לעשרות אלפי פקידיו ופעיליו גם לאורך המלחמה, וחזר בחודשיים האחרונים לשלם בסכומים גבוהים יותר, סביב 800 עד 1,500 שקלים לחודש, סכום לא מבוטל בקנה מידה עזתי נוכחי. יש לו רזרבות כספיות לעוד שנים, חלקן הגדול מ־30 מיליון הדולר שקטאר הזרימה לו מדי חודש, בתמיכה ישראלית, בשנים שקדמו למלחמה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו