מכללת קופר יוניון לקידום המדע והאומנות תנקוט צעדים לצמצום אנטישמיות והטרדות אחרות בקמפוס, במסגרת הסדר בתביעה שטענה כי המוסד כשל בסיוע לסטודנטים יהודים שננעלו בספרייה כדי להגן על עצמם מפני מפגינים פרו־פלסטינים.
על ההסדר הודיעו היום עורכי דינם של עשרה סטודנטים יהודים, שאמרו כי טיפוח סביבה לימודית עוינת במכללה הפרטית במנהטן הפר את סעיף 6 לחוק זכויות האזרח של ארצות הברית, האוסר על מקבלי מימון פדרלי לאפשר אפליה על בסיס גזע, דת ומוצא לאומי.
לדברי עורכי הדין, קופר יוניון תמנה מתאם לענייני סעיף 6, שיפקח על טיפול המוסד באפליה ובהטרדות, תכשיר עובדים וסטודנטים בנוגע למדיניותה, ותאסור חבישת מסכות בהפגנות שמטרתן הסתרת זהות המפגינים. כמו כן המכללה תשלם לעשרת הסטודנטים פיצוי, שגובהו לא פורסם.
"סטודנטים יהודים זכאים ללמוד בלי לשמש מטרה, בלי הטרדות ובלי הדרה בשל מי שהם או מה שהם מאמינים בו", אמרה ציפורה רייך, מנהלת תחום הליטיגציה בארגון Lawfare Project, המייצג את הסטודנטים. "לאוניברסיטאות יש חובה משפטית להגן עליהם".
"סטודנטים יהודים זכאים ללמוד מבלי לשמש מטרה וללא הטרדות בשל מי שהם", אמרה מנהלת תחום הליטיגציה ב-Lawfare Project
קופר יוניון ועורך דינה לא הגיבו מייד לבקשות תגובה.
התביעה נגד קופר יוניון הוגשה בעקבות עצרת שנערכה ב־25 באוקטובר 2023 מחוץ לספרייה, שבה מפגינים פרו־פלסטינים פרצו, עקפו את המאבטחים, הקישו בעוצמה על דלתות וחלונות, נשאו שלטים וקראו "Free Palestine".
סטודנטים שהיו בתוך הספרייה אמרו כי חשו חוסר ביטחון. הם הוסיפו כי הנהלת המוסד לא עשתה דבר כדי לעצור את העצרת ואף ביקשה משוטרים שהציעו סיוע לסגת.
בפברואר האחרון סירב שופט פדרלי במנהטן, ג'ון קרונן, לדחות את התביעה, וקבע כי הגנות חופש הביטוי לא מצדיקות את היחס שקיבלו הסטודנטים.
סטודנטים שהיו בספרייה העידו שחשו חוסר ביטחון ואמרו שההנהלה לא עשתה דבר כדי לעצור את העצרת ואף ביקשה משוטרים לסגת
מכללת קופר יוניון שוכנת באיסט וילג' שבמנהטן ומעניקה תארים באומנות, באדריכלות ובהנדסה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו