JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אל סלבדור היא המדינה ה־27 שמצטרפת ל"מועצת השלום" של טראמפ | זמן ישראל

אל סלבדור היא המדינה ה־27 שמצטרפת ל"מועצת השלום" של טראמפ

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מחזיק באמנת הייסוד החתומה במהלך ישיבת מועצת השלום בכינוס השנתי של הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס. 22 בינואר 2026 (צילום: Fabrice COFFRINI / AFP)
Fabrice COFFRINI / AFP
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מחזיק באמנת הייסוד החתומה במהלך ישיבת מועצת השלום בכינוס השנתי של הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס. 22 בינואר 2026

רשימת המדינות שאישרו את חברותן בפאנל "מועצת השלום" של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ פורסמה הלילה. כל המדינות שפורסמו כבר אישרו פומבית את הצטרפותן, למעט אל סלבדור, שכעת מאושרת כמדינה ה־27 המיוצגת בפאנל.

אל סלבדור תצטרף לארגנטינה, אלבניה, ארמניה, אזרבייג'ן, בחריין, בלארוס, בולגריה, קמבודיה, מצרים, הונגריה, אינדונזיה, ישראל, ירדן, קזחסטן, קוסובו, מרוקו, מונגוליה, פקיסטן, פרגוואי, קטאר, סעודיה, טורקיה, איחוד האמירויות, אוזבקיסטן ווייטנאם.

כמעט תריסר מדינות הודיעו כי הן דוחות את ההזמנה או הביעו סירוב מפורש להצטרף, ובהן קנדה, צרפת, גרמניה, יוון, איטליה, נורווגיה, סלובניה, שוודיה, בריטניה ואוקראינה.

מדינות אחרות טרם השיבו להזמנה, ובהן סין, קרואטיה, קפריסין, הודו, האיחוד האירופי, רוסיה וסינגפור. ארה"ב מסרה כי חלק מהמדינות נדרשות לאישור פרלמנטרי לפני שיוכלו להצטרף.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.