JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווחים פלסטיניים: כ-30 הרוגים בתקיפות צה"ל ברצועה; צה"ל: תגובה להפרת הפסקת האש | זמן ישראל

דיווחים פלסטיניים: כ-30 הרוגים בתקיפות צה"ל ברצועה; צה"ל: תגובה להפרת הפסקת האש

פלסטינים מחפשים אחר גופות בין הריסות תחנת המשטרה בעיר עזה אחרי מתקפה של חיל האוויר ב-31 בינואר 2026 (צילום: AP Photo/Jehad Alshrafi)
AP Photo/Jehad Alshrafi
פלסטינים מחפשים אחר גופות בין הריסות תחנת המשטרה בעיר עזה אחרי מתקפה של חיל האוויר ב-31 בינואר 2026

כלי תקשורת ובתי חולים ברצועת עזה דיווחו היום כי לפחות 30 פלסטינים נהרגו בתקיפות אוויריות של צה"ל ברחבי הרצועה, באחד הימים הקטלניים ביותר מאז נכנסה לתוקפה הפסקת האש באוקטובר.

התקיפות מגיעות יממה לפני הפתיחה המתוכננת של מעבר רפיח, ועל רקע האשמות הדדיות בדבר הפרת ההסכם.

גורמי רפואה פלסטיניים מסרו כי התקיפות הישראליות, שתוארו ככבדות ביותר מזה שבועות, פגעו בתחנת משטרה, בבתי מגורים ובמאהל עקורים. על פי הדיווחים, בין ההרוגים ישנם נשים וילדים.

גורמי רפואה פלסטיניים מסרו כי התקיפות הישראליות, שתוארו ככבדות ביותר מזה שבועות, פגעו בתחנת משטרה, בבתי מגורים ובמאהל עקורים. על פי הדיווחים, בין ההרוגים ישנם נשים וילדים

בבית החולים שיפא דיווחו כי תקיפה על בניין מגורים בעיר עזה הובילה למותם של שלושה ילדים, דודתם וסבתם. בתקיפה נוספת על תחנת המשטרה "שייח' רדוואן" במערב העיר עזה נהרגו לפחות 14 בני אדם, בהם שוטרים ועצורים.

בבית החולים נאסר בחאן יונס דווח כי תקיפה על מתחם אוהלים גרמה לשריפה שהובילה למותם של שבעה בני משפחה אחת.

פלסטיני נושא את גופתו של אחד ההרוגים במתקפת חיל האוויר במאהל עקורים בחאן יונס, בדרום רצועת עזה. 31 בינואר 2026 (צילום: AP Photo/Abdel Kareem Hana)
פלסטיני נושא את גופתו של אחד ההרוגים במתקפת חיל האוויר במאהל עקורים בחאן יונס, בדרום רצועת עזה. 31 בינואר 2026 (צילום: AP Photo/Abdel Kareem Hana)

צה"ל: תקפנו מפקדים בתגובה להפרה חמורה

דובר צה"ל אישר את דבר התקיפות ומסר כי מדובר בתגובה להפרת הסכם הפסקת האש שאירעה ביום שישי. על פי הודעת הצבא ושב"כ, כוחות הביטחון תקפו מפקדים ותשתיות טרור של חמאס והג'יהאד האסלאמי, וכן מחסני אמצעי לחימה ואתרי ייצור.

בצה"ל ציינו כי התקיפות בוצעו לאחר שאתמול זוהו שמונה מחבלים יוצאים מתשתית טרור תת-קרקעית במזרח רפיח, אזור הנמצא בשליטה ישראלית במסגרת ההסכם. בתקרית זו נהרגו שלושה מחבלים ומפקד שטח של חמאס נעצר.

"ארגוני הטרור ברצועה מפרים באופן שיטתי את הדין הבין-לאומי תוך ניצול אכזרי של מוסדות אזרחיים", נמסר בהודעת צה"ל.

בחמאס גינו את התקיפות וכינו אותן "הפרה בוטה מחודשת" של הרגיעה. באסם נעים, בכיר בארגון, כתב ברשת X כי האירועים מעידים שישראל מתנהלת כ"מועצת מלחמה ולא מועצת שלום", וקרא לארה"ב ולמתווכות ללחוץ על ישראל לחדול מהאש.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.