JavaScript is required for our website accessibility to work properly. סקר: מפלגה בראשות עופר וינטר לא עוברת את אחוז החסימה | זמן ישראל

סקר: מפלגה בראשות עופר וינטר לא עוברת את אחוז החסימה

עופר וינטר נושא דברים באריאל לרגל יום ירושלים, 4 ביוני 2024 (צילום: פלאש90)
פלאש90
עופר וינטר נושא דברים באריאל לרגל יום ירושלים, 4 ביוני 2024

מחנהו של ראש הממשלה בנימין נתניהו קיבל 50 מנדטים, יתר המפלגות הציוניות – 60 מנדטים, וחד"ש-תע"ל ורע"ם – עשרה מנדטים, כך נמצא בסקר שפורסם הערב בחדשות 12.

סקר זה התייחס לתרחיש, שלפיו, 15 הרשימות הבאות יתמודדו בבחירות: הליכוד, בנט 2026, ש"ס, יהדות התורה, הדמוקרטים, ישראל ביתנו, ישר!, יש עתיד, עוצמה יהודית, הציונות הדתית, רע"ם, חד"ש-תע"ל, בל"ד, כחול לבן והמילואימניקים.

בתרחיש זה הציונות הדתית קיבלה 1.9% מקולות הבוחרים, המילואימניקים – 1.6%, בל"ד – 1.3% וכחול לבן – 1.1%. ארבע הרשימות לא עברו את אחוז החסימה, שעומד על 3.25%.

בסקר נבחן תרחיש נוסף, שלפיו, רע"ם, חד"ש-תע"ל ובל"ד יתמודדו לכנסת ברשימה אחת. במקרה זה מחנה נתניהו יקבל 60 מנדטים, יתר המפלגות הציוניות – 58, והרשימה המשותפת – 12.

בסקר שפורסם מוקדם יותר היום באתר זה נמצא שלו הבחירות היו נערכות כעת והרשימה המשותפת הייתה מתמודדת בהן, היא הייתה מקבלת 12 מנדטים, מחנה נתניהו היה משיג 52 מנדטים, ויתר המפלגות הציוניות – 54 מנדטים.

עוד תרחיש שנבחן הוא שבנוסף ל-15 הרשימות שצוינו מעלה תתמודד מפלגה בראשות עופר וינטר. במקרה זה הרשימה בראשותו תשיג 2.1% מקולות הבוחרים, אך תיוותר מתחת לאחוז החסימה.

תרחיש נוסף שנבדק הוא שעוצמה יהודית והציונות הדתית יתאחדו לרשימה אחת ובמקביל תתמודד מפלגה בראשות וינטר. במקרה זה המפלגה תקבל 1.9% מהקולות, בעוד הרשימה של איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ' תשיג תשעה מנדטים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.