הודו תפסה החודש שלוש מכליות נפט הנתונות לסנקציות של ארה"ב והמקושרות לאיראן, והגבירה את המעקב באזור הימי שלה במטרה לבלום סחר בלתי חוקי, כך מסר מקור ל"רויטרס", ואישר פרסום מוקדם של הרשויות ההודיות ברשת X מתחילת פברואר, שנמחק מאז.
לדברי המקור, שלו היכרות ישירה עם העניין, הודו שואפת למנוע שימוש במימיה להעברות מטען בין אוניות (ship-to-ship) שמטשטשות את מקור מטעני הנפט.
התפיסות והגברת המעקב הגיעו בעקבות שיפור ביחסי ארה"ב-הודו. וושינגטון הודיעה מוקדם יותר החודש כי תפחית את מכסי היבוא על סחורות הודיות ל־18% מ־50%, לאחר שניו דלהי הסכימה להפסיק יבוא נפט מרוסיה.
שלוש האוניות הנתונות לסנקציות, Stellar Ruby, Asphalt Star ו־Al Jafzia, שינו תדיר את זהותן כדי לחמוק מאכיפת החוק בידי מדינות חופיות, כך אמר המקור, והוסיף כי בעליהן רשומים מחוץ להודו.
כלי תקשורת ממלכתיים באיראן ציטטו את חברת הנפט הלאומית של איראן, שאמרה כי לשלוש המכליות שנתפסו בידי הודו אין כל קשר לחברה. לדבריה, לא המטענים ולא האוניות קשורים אליה.
הרשויות בהודו מסרו בפוסט ברשת X ב־6 בפברואר כי יירטו שלוש אוניות במרחק של כ־100 מייל ימי ממערב למומבאי, לאחר שזיהו פעילות חשודה הקשורה למכלית שנמצאה באזור הכלכלי הבלעדי של הודו.
הפוסט נמחק מאוחר יותר, אך המקור אישר כי האוניות לוו למומבאי לצורך חקירה נוספת.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו