תצלומי לוויין מראים כי איראן בנתה לאחרונה מגן בטון מעל מתקן חדש באתר צבאי רגיש וכיסתה אותו באדמה, כך אומרים מומחים, תוך קידום העבודות על רקע מתיחות עם ארצות הברית במיקום שהופצץ על פי הדיווחים על ידי ישראל בשנת 2024.
התצלומים מראים גם כי איראן קברה פתחי מנהרות באתר גרעין שהופצץ על ידי ארצות הברית במהלך המלחמה בת 12 הימים של ישראל עם איראן בשנה שעברה, ביצרה פתחי מנהרות ליד אתר אחר ותיקנה בסיסי טילים שנפגעו בעימות.
התצלומים מספקים הצצה לפעילויות איראניות בחלק מהאתרים שנמצאים במוקד המתיחות עם ישראל וארצות הברית, בעוד וושינגטון שואפת לנהל משא ומתן על הסכם עם טהרן בנוגע לתוכנית הגרעין שלה, תוך שהיא מאיימת בפעולה צבאית אם השיחות ייכשלו.
כשלושים קילומטרים דרומית-מזרחית לטהרן, מתחם פרצ'ין הוא אחד האתרים הצבאיים הרגישים ביותר של איראן. המודיעין המערבי העלה כי טהרן ביצעה שם ניסויים הרלוונטיים לפיצוץ פצצות גרעין לפני יותר משני עשורים. איראן הכחישה שהיא חותרת להשגת נשק אטומי. ישראל הפציצה את פרצ'ין, על פי הדיווחים, באוקטובר 2024. תצלומי לוויין שצולמו לפני ואחרי אותה תקיפה מראים נזק נרחב למבנה מלבני בפרצ'ין, וכעת נראה שמתבצע בו שיקום.
מתחם אספהאן הוא אחד משלושה מתקנים איראניים להעשרת אורניום שהופצצו על ידי ארצות הברית ביוני. בנוסף למתקנים המהווים חלק ממחזור הדלק הגרעיני, אספהאן כוללת אזור תת-קרקעי שבו, לדברי דיפלומטים, אוחסן חלק נכבד מהאורניום המועשר של איראן. תצלומי לוויין שצולמו בסוף ינואר הראו מאמצים חדשים לקבור שני פתחי מנהרות במתחם, כך דיווח המכון למדע ולביטחון בינלאומי. בעדכון מ-9 בפברואר נמסר שפתח שלישי מולא אף הוא באדמה, מה שאומר שכל הכניסות למתחם המנהרות הן כעת "קבורות לחלוטין".


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו