ראש האופוזיציה יאיר לפיד אמר בפתח ישיבת סיעת יש עתיד כי "המחנה צריך להפסיק לעשות שטויות ולהתמקד במטרה. אין מקום לטעויות. יש מולנו יריב קשה ונואש".
"בחירות מנצחים כשכולם יודעים מראש שלא תיכנס בשום תנאי לעוד ממשלה של נתניהו, ולא תיכנע לחרדים. זה לא הזמן להימורים, צריך ללכת על בטוח. מה שמנצח בחירות הם מקצוענים חדורי מטרה שיודעים מה הם עושים, רצוי כאלה שכבר עשו את זה פעם. אני אדע לעשות את האיחוד הנכון ברגע הנכון".
הנאום המלא:
"בשבוע שעבר עמדתי פה ואמרתי למחנה כולו: 'אם לא נתעשת, אם לא נפסיק לריב בתוך המחנה, לא ננצח בבחירות'. פרצה סערה גדולה, כולם אמרו לי: 'איך אתה אומר כזה דבר? ככה לא בונים תודעת נצחון'.
"אני רוצה להגיד מכאן למחנה: בחירות לא מנצחים בדיבורים על תודעה. אני מזהיר את כולם משאננות וביטחון עצמי מופרז.
"המחנה צריך להפסיק לעשות שטויות ולהתמקד במטרה. אין מקום לטעויות. יש מולנו יריב קשה ונואש. יש להם כסף, יש להם ערוצי טלוויזיה, הם חסרי מעצורים לחלוטין. אפשר לנצח, צריך לנצח, אבל זה הולך להיות קשה. מי שחושב שזה יהיה קל, לא מבין איפה הוא חי.
"בחירות מנצחים במשמעת ברזל. בחירות מנצחים בזה שיש לך אנשים שהולכים מדלת לדלת כדי להעלות את אחוזי ההצבעה. בחירות מנצחים כשכולם יודעים מראש שלא תיכנס בשום תנאי לעוד ממשלה של נתניהו, ולא תיכנע לחרדים.
"הבחירות האלה הן הכי קריטיות בתולדות המדינה. לביטחון, לכלכלה, לדמוקרטיה, לשלטון החוק. זה לא הזמן להימורים, צריך ללכת על בטוח. מה שמנצח בחירות הם מקצוענים חדורי מטרה שיודעים מה הם עושים, רצוי כאלה שכבר עשו את זה פעם.
"על המגרש יש רק מפלגה אחת כזו: יש עתיד היא המפתח לניצחון. יש הרבה אנשים מצוינים במחנה, אין לי מילה רעה עליהם, אבל רק עלינו אפשר לסמוך.
"בגלל שהמחנה שלנו מפוצל הוא מוכרח ציר מרכזי שאפשר לסמוך עליו. יש עתיד היא הציר המרכזי. פה סביב השולחן יושבת הקבוצה הכי טובה, מנוסה ומחויבת בפוליטיקה הישראלית.
"הם אלה שנשארו פה ונלחמו. בנט ואיזנקוט וגולן הם שותפינו, אבל הם לא חברי כנסת, הם לא פה, אז כולם כעסו עלינו על זה שהממשלה לא נפלה כי אנחנו היינו היחידים על המגרש. לא ברחנו מאף קרב. עצרנו את חוקי המהפכה המשטרית, עצרנו את הכספים לחרדים, שלוש שנים אנחנו עוצרים את חוק ההשתמטות.
"מעבר לנבחרת שיושבת פה יש לנו גם ראשי ערים ומועצות אזוריות בכל הארץ, יש יותר ממאה חברי מועצה, יש 38 אלף פעילים מאורגנים בקבוצות ווטסאפ. 14 שנה בנינו את זה. כוח אדיר, יציב, חזק, מוכן ליום פקודה.
"ככה מנצחים. יש לנו את השטח, את הניסיון, את עמוד השדרה. אני אדע גם לעשות את האיחוד הנכון ברגע הנכון, אבל אם אתם רוצים שיהיו איחודים, יש עתיד צריכה להיות גדולה – רק ככה נוכל לגרום לכולם לעשות את הדבר הנכון.
"יש עתיד היא היחידה שעשתה את זה בעשרים השנים האחרונות, אני היחיד במחנה שצלצל לנשיא ואמר, 'אדוני הנשיא, עלה בידי'. אם אתם רוצים שזה יקרה שוב – זה מה שאנחנו יודעים לעשות הכי טוב מכולם: לנצח בחירות ולהקים ממשלה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו