JavaScript is required for our website accessibility to work properly. צרפת, ספרד מצרים וטורקיה מגנות את מהלכי ישראל בגדה | זמן ישראל

צרפת, ספרד מצרים וטורקיה מגנות את מהלכי ישראל בגדה

מתנחלים מתפרעים ותוקפים את כוחות הביטחון בעת פינוי מבנים לא חוקיים בגדה המערבית, 17 בנובמבר 2025 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90
מתנחלים מתפרעים ותוקפים את כוחות הביטחון בעת פינוי מבנים לא חוקיים בגדה המערבית, 17 בנובמבר 2025

שרי החוץ של ברזיל, צרפת, ספרד, טורקיה ומדינות נוספות גינו החלטות של ישראל שלדבריהם מביאות להרחבות נרחבות של שליטה ישראלית בלתי חוקית בגדה המערבית.

"שינויים רחבי היקף, שמסווגים מחדש קרקעות פלסטיניות כ'אדמות מדינה' ישראליות לכאורה, מאיצים פעילות התנחלות בלתי חוקית ומעמיקים עוד יותר את השליטה הישראלית", נאמר בהודעה המשותפת שפורסמה בשעת לילה מאוחרת ביום שני על ידי משרד החוץ הטורקי.

מדינות נוספות שחתמו על ההודעה כוללות את ערב הסעודית, מצרים וקטאר, וכן את ראשי הליגה הערבית והארגון לשיתוף פעולה אסלאמי.

ממשלת ישראל אישרה ב-15 בפברואר צעדים נוספים להידוק שליטת ישראל בגדה המערבית ולהקלה על מתנחלים לרכוש קרקעות, מהלך שהפלסטינים כינו סיפוח בפועל.

בהודעה המשותפת נאמר כי ההתנחלויות, והחלטות שנועדו לקדם אותן, הן "הפרה בוטה של המשפט הבינלאומי" וצעד לעבר "סיפוח דה-פקטו בלתי מתקבל על הדעת".

עוד נאמר כי צעדים אלה פוגעים במאמצים המתמשכים להשגת שלום ויציבות באזור ומאיימים על כל סיכוי ממשי לאינטגרציה אזורית.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.