JavaScript is required for our website accessibility to work properly. קצב ירי הטילים מאיראן מאט, אולם אינו צפוי להיפסק לחלוטין | זמן ישראל

קצב ירי הטילים מאיראן מאט, אולם אינו צפוי להיפסק לחלוטין

מערכת כיפת ברזל מיירטת טיל מאיראן במרכז הארץ, 28 בפברואר 2026 (צילום: יוסי אלוני/פלאש90)
יוסי אלוני/פלאש90
מערכת כיפת ברזל מיירטת טיל מאיראן במרכז הארץ, 28 בפברואר 2026

קצב ירי הטילים הבליסטיים של איראן לעבר ישראל ממשיך להאט, כך לפי צה"ל, וכל השיגורים שבוצעו במהלך הלילה יורטו בהצלחה בידי מערך ההגנה האווירית.

איראן שיגרה במהלך הלילה שלושה מטחים לעבר מרכז ישראל, ובסך הכול מדובר במספר קטן של טילים בליסטיים. בצה"ל מסרו כי כל הטילים יורטו.

בעוד שקצב הירי ירד באופן משמעותי, בצה"ל מעריכים כי הוא עשוי להתייצב בקרוב. כלומר, ירי הטילים אינו צפוי להיפסק לחלוטין.

מאז תחילת המלחמה נרשמו 13 אתרי פגיעה של טילים איראניים באזורים מיושבים בישראל. חלק מאתרים, בהם בבית שמש, בתל אביב ובבאר שבע, נפגעו מראשי קרב גדולים, בעוד שבאזורים אחרים נגרמו נזקים ופציעות כתוצאה מרסיסים או מתת־חימושים של ראשי קרב מצרריים.

במקביל, בצבא מעריכים כי מתקפות חזבאללה מלבנון על ישראל עשויות להתגבר על רקע הלחימה המתמשכת.

עד כה שיגר חזבאללה עשרות רקטות וכטב"מים לעבר ישראל, בעיקר לצפון המדינה אך גם מספר מצומצם של שיגורים לעבר המרכז. עד כה נרשמו שני אתרי פגיעה בצפון מרקטות של חזבאללה.

על רקע הירידה בהיקף התקיפות האיראניות, החל מהשעה 12:00 יותרו התקהלויות של עד 50 בני אדם, בתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן בזמן. גם מקומות עבודה יורשו לפעול באותם תנאים.

פיקוד העורף צפוי לקיים הערכת מצב נוספת במהלך סוף השבוע, וייתכן שיוחלט לאפשר את פתיחת בתי הספר כבר בתחילת השבוע הבא.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.