JavaScript is required for our website accessibility to work properly. סוכנות התרבות של האו"ם קראה לכל הצדדים במלחמה להגן על אתרי התרבות הבולטים באזור | זמן ישראל

סוכנות התרבות של האו"ם קראה לכל הצדדים במלחמה להגן על אתרי התרבות הבולטים באזור

ארמון גולסתאן, 7 ביולי 2013 (צילום: ATTA KENARE / AFP)
ATTA KENARE / AFP
ארמון גולסתאן, 7 ביולי 2013

ארגון אונסק"ו אמר כי הוא מודאג מאוד מגורלם של אתרי מורשת עולמית באיראן וברחבי האזור, לאחר שארמון גולסתאן בטהרן – שלעיתים מושווה לארמון ורסאי – וכן מסגד וארמון היסטוריים באספהאן נפגעו במלחמה.

סוכנות התרבות של האו"ם קראה היום לכל הצדדים להגן על אתרי התרבות הבולטים באזור, ואמרה כי ארבעה מתוך 29 אתרי המורשת העולמית של איראן נפגעו מאז תחילת המלחמה שמנהלות ארצות הברית וישראל נגד איראן.

"אונסק"ו מודאג מאוד מן ההשפעה הראשונה שכבר יש למעשי האיבה על אתרי מורשת עולמית רבים", אמר ל"רויטרס" לזאר אלונדו אסומו, מנהל המרכז למורשת עולמית, והוסיף כי הוא חושש גם לאתרים בישראל, בלבנון וברחבי המזרח התיכון.

לדבריו, ארמון גולסתאן בטהרן, שנפגע בתקיפות אמריקאיות־ישראליות, מעיד על גדולתה של הציוויליזציה האיראנית במאה ה־19.

הארמון נבחר למעון המלכותי הפרסי ולמרכז השלטון בידי שושלת קאג'אר, והוא משקף את כניסתם של סגנונות אירופיים לאמנות הפרסית, לפי אתר אונסק"ו. השאה האחרון של איראן, מוחמד רזא פהלווי, ערך בו את טקס הכתרתו בשנת 1969.

"לעיתים אף משווים אותו לארמון ורסאי בצרפת, למשל, ולמרבה הצער הוא נפגע במידה מסוימת. איננו יודעים כרגע את היקף הנזק. אך ברור, מן התמונות שקיבלנו, שניתן לאשר כי הוא נפגע", אמר אלונדו אסומו.

בתמונות מפנים הארמון נראו ערימות של זכוכית מנופצת ושברי עץ על הרצפה ועיטורי עץ שהתנפצו.

אספהאן הייתה אחת הערים החשובות ביותר במרכז אסיה ונקודת מפתח על נתיב הסחר של דרך המשי. המסגד הגדול שלה, מסג'די ג'אמע, בן יותר מאלף שנה ומשקף את התפתחות האומנות האסלאמית במשך 12 מאות.

לדברי אונסק"ו, מבנים סמוכים לאזור החיץ של האתרים הפרהיסטוריים בעמק חורמאבאד נפגעו גם הם.

אלונדו אסומו אמר כי אונסק"ו העביר לכל הצדדים את נקודות הציון של אתרי תרבות מרכזיים וממשיך לעקוב אחר הנזקים.

"אנו קוראים להגן על כל האתרים בעלי החשיבות התרבותית… כל מה שמספר את ההיסטוריה של כל הציוויליזציות של 18 המדינות באזור", אמר. 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.