חיל האוויר הודיע כי הכשל ביירוט שני הטילים הבליסטיים האיראניים שפגעו אמש בדימונה ובערד, פצעו יותר מ־150 בני אדם וגרמו נזק נרחב, נבע מנסיבות שונות שאינן קשורות זו לזו.
לפי תחקירי חיל האוויר, אין קשר בין התקלות שהובילו לפגיעות, והעובדה ששני האירועים התרחשו באותו אזור בתוך שעתיים היא מקרית לחלוטין.
הטילים שפגעו בדימונה ובערד נשאו ראשי קרב קונבנציונליים עם מאות קילוגרמים של חומר נפץ. מערכות ההגנה האווירית פעלו נגד שני הטילים, אך המיירטים לא הצליחו להפילם.
בחיל האוויר העריכו כי מדובר בטילים ממשפחת "קאדר", שאינם איום חדש או לא מוכר.
עוד נמסר כי שתי מתקפות קודמות על אותו אזור בדרום הארץ יורטו בהצלחה באמצעות אותן מערכות, והודגש כי אין מדובר ב"כשל מערכתי" במערך ההגנה האווירית של ישראל.
מאז תחילת המלחמה שוגרו לעבר ישראל יותר מ־400 טילים בליסטיים מאיראן, כאשר שיעור היירוט עומד על כ־92% מהאיומים שהיו בדרכם לאזורים מיושבים ולתשתיות חיוניות.
בסך הכול, חמישה טילים עם ראשי קרב קונבנציונליים בני מאות קילוגרמים פגעו באזורים מיושבים בישראל, וגרמו נזק נרחב בארבעה מקרים. בנוסף, נרשמו יותר מעשרים אירועים של פגיעות טילים עם ראשי קרב מצרר באזורים מיושבים, עם למעלה מ־100 נקודות פגיעה נפרדות.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו