דובר צה"ל עדכן כי כחלק מהפגיעה המתמשכת בתוכנית הגרעין של המשטר האיראני, צה"ל תקף מפעל יחיד מסוגו באיראן ששימש לייצור חומרי המוצא הנדרשים לתהליך העשרת אורניום.
בהודעה נמסר כי חיל האוויר בהכוונה מדויקת של אמ"ן, תקף לפני זמן קצר מפעל למיצוי אורניום ממחצבים הממוקם ביזד שבמרכז איראן.
המפעל הינו היחיד מסוגו באיראן, בו חומרי גלם שנחצבים מהאדמה עוברים תהליכי עיבוד מכניים וכימיים על מנת שבהמשך ישמשו כחומרי מוצא להעשרת האורניום.
בהודעה נמסר כי מדובר בתהליך חשוב ביותר לתוכנית הנשק הגרעיני שמקודמת על ידי המשטר, ומהווה את תחילת שרשרת הערך הנדרשת עבור ייצור נשק גרעיני. לפי ההודעה, התקיפות כוונו לעבר התשתיות המרכזיות המשמשות את תהליכי הייצור הייחודיים באתר.
אורניום מועשר מהווה רכיב מרכזי וקריטי בתהליכי פיתוח נשק גרעיני – תקיפת האתר גורעת מיכולתו של המשטר האיראני להשיג את חומר הגלם הדרוש לתהליכים אלה ומעמיקה את הפגיעה בתוכנית הנשק הגרעיני של המשטר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו