JavaScript is required for our website accessibility to work properly. תמונת לוויין מראה כי אורניום מועשר הועבר למתקן באספהאן לפני המלחמה ביוני | זמן ישראל

תמונת לוויין מראה כי אורניום מועשר הועבר למתקן באספהאן לפני המלחמה ביוני

תצלום לוויין של Planet Labs PBC, המציג את ההריסות לפני בניית הגג במרכז הטכנולוגיה הגרעינית באספהאן מחוץ לעיר אספהאן, איראן, 7 בדצמבר 2025 (צילום: Planet Labs PBC via AP)
Planet Labs PBC via AP
תצלום לוויין של Planet Labs PBC, המציג את ההריסות לפני בניית הגג במרכז הטכנולוגיה הגרעינית באספהאן מחוץ לעיר אספהאן, איראן, 7 בדצמבר 2025

תמונת לוויין שצולמה זמן קצר לפני המלחמה בת 12 הימים בין איראן לישראל ביוני מעידה כי טהרן העבירה משאית עמוסה באורניום מועשר ברמה גבוהה למתקן הגרעיני שלה באספהאן.

התמונה, שהתקבלה מלוויין של חברת איירבוס ביטחון וחלל, מראה משאית הנושאת 18 מכלים כחולים נכנסת למנהרה במרכז הטכנולוגיה הגרעינית באספהאן ב־9 ביוני 2025. המלחמה החלה ב־13 ביוני, וארצות הברית הפציצה את המתקן באספהאן יחד עם שני אתרי גרעין נוספים ב־22 ביוני.

פרנסואה דיאז־מורן, אנליסט בביטאון מדעני האטום, כתב כי המשאית נשאה ככל הנראה 18 מכלים מאובטחים ובהם עד 534 קילוגרמים של אורניום מועשר לרמה של 60%. מדובר בצעד טכני קצר עד לרמות של 90% – המתאימות לנשק.

"חישוב זה מצביע על כך שאיראן יכלה להעביר את כל מאגר האורניום המועשר שלה לאספהאן באמצעות המשאית שנראית בתמונת הלוויין", כתב דיאז־מורן בניתוח שלו.

המכון למדע וביטחון בינלאומי, שמושבו בוושינגטון, העריך גם הוא כי כלי הרכב העביר את האורניום המועשר לרמה גבוהה. העיתון הצרפתי "לה מונד" דיווח ראשון על התמונות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.