JavaScript is required for our website accessibility to work properly. טראמפ: המלחמה באיראן "לא תימשך עוד הרבה זמן", מצר הורמוז ייפתח "אוטומטית" | זמן ישראל

טראמפ: המלחמה באיראן "לא תימשך עוד הרבה זמן", מצר הורמוז ייפתח "אוטומטית"

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים, 27 במרץ 2026 (צילום: AP Photo/Mark Schiefelbein)
AP Photo/Mark Schiefelbein
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים, 27 במרץ 2026

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר ל"ניו יורק פוסט" כי הוא מעריך שהמלחמה נגד איראן צפויה להסתיים בקרוב, וכי מדינות אחרות יוכלו לפתוח מחדש את מצר הורמוז בעצמן, לאחר שפרסם ברשתות החברתיות סרטון של פיצוצים עזים בסמוך לאספהאן, שלדבריו פגעו "בהרבה דברים".

"לא נהיה שם עוד הרבה זמן. אנחנו מוחקים אותם לגמרי עכשיו, זו השמדה מוחלטת", אמר בריאיון טלפוני. "לא נצטרך להיות שם עוד הרבה זמן, אבל יש לנו עוד עבודה לעשות מבחינת חיסול היכולת ההתקפית שלהם, כל יכולת התקפית שנשארה להם".

טראמפ אמר כי מדינות אחרות יכולות לטפל במצר הורמוז, שאיראן סגרה למשך 31 ימים, מה שגרם לזינוק במחירי האנרגיה בעולם.

"אני חושב שהוא ייפתח אוטומטית, אבל הגישה שלי היא שהשמדתי את המדינה. לא נשארה להם שום יכולת, ותנו למדינות שמשתמשות במצר ללכת ולפתוח אותו… כי אני מניח שמי ששולט בנפט יהיה מאוד שמח לפתוח את המצר", אמר.

בתשובה לשאלה על דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל" שלפיו הוא מוכן לסיים את המלחמה גם בלי פתיחת המצר, אמר טראמפ: "אני לא חושב על זה, בכנות. התפקיד היחיד שלי היה לוודא שאין להם נשק גרעיני. לא יהיה להם נשק גרעיני. כשנצא, המצר ייפתח אוטומטית".

טראמפ סירב לפרט מה בדיוק הותקף בתקיפות הלילה בסמוך לאספהאן, אך אמר כי הופתע מעוצמת הפיצוץ, שלדבריו העידה על היקף משמעותי של אמצעים בשטח.

"אני מעדיף לא לומר, אבל תדעו מהר למדי. הם היו די גדולים, לא?", אמר. "זה יתפרסם, אבל זה היה פשוט עוד אחד מהאזורים הנהדרים שלהם שטיפלנו בהם".

"זה היה יפה. זה היה יפה. זה דברים שפוצצנו. זה היה פיצוץ רציני", הוסיף.

טראמפ טען כי איראן "הושמדה" וכי הושג שינוי משטר בפועל. "אנחנו מסירים את היכולת הגרעינית שלהם, והשגנו שינוי משטר. אנחנו מתמודדים עכשיו עם קבוצה שונה לגמרי של אנשים, והם הרבה יותר סבירים מבעבר. וזה באמת שינוי משטר".

טראמפ סירב לומר אם הוא שוקל לשלוח את צוות המשא ומתן שלו, כולל השליח המיוחד סטיב ויטקוף וסגן הנשיא ג'יי די ואנס, לפקיסטן או למדינה אחרת.

"אני לא רוצה לומר את זה", אמר. "אני לא יכול לדבר איתך על הדברים האלה, על הכול. זה מגוחך, נכון? אתה רוצה שאמסור לך את האסטרטגיה שלי?". 

למרות שהעריך שהמלחמה תסתיים במהירות, טראמפ הותיר את האפשרויות פתוחות והמשיך לפרוס אלפי חיילים אמריקאים באזור לקראת אפשרות של מתקפה קרקעית, לרבות כוחות נחתים וכוחות צנחנים של הצבא.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.