יו"ר הדמוקרטים, האלוף (במיל), יאיר גולן, תקף את ראש הממשלה בנימין נתניהו על רקע המתקפה בדרום לבנון:
"יש לנו לוחמים ולוחמות גיבורים. יש לנו מפקדים ומפקדות מצוינים. יש לנו צבא אדיר שיודע להילחם ולנצח. מה שאין לנו זו ממשלה שיודעת להפוך נצחונות להישגים.
"אני מכיר את לבנון מצוין. לא מהקריה, אלא מהאדמה. מהעשן. מהלילות. מפנים של לוחמים רגע לפני שחוצים גדר. ורגע אחרי. אני יודע לזהות את הרגע שבו הישג צבאי שהושג במחירים יקרים וכואבים מתבזבז בגלל ממשלה כושלת.
"נתניהו לא יודע ולא יכול לנצח. הוא לא מנהל מערכה. הוא ממחזר מלחמות ומחזיר שוב את ישראל למקום שכבר היינו בו: עוד כניסה. עוד שחיקה. עוד הבטחות. עוד דפיקה על עוד דלת. זו לא אסטרטגיה. זה כישלון בתחפושת של כוח.
"ניצחון זה לא להיכנס ללבנון, אלא היכולת לשנות את המציאות כך שלא צריך לחזור אליה כל כמה שנים. כדי לשנות מציאות חייבים להפעיל אש אבל גם שכל. וזה אומר להוביל מהלך אזורי ובינלאומי. לכפות הסכם.
"לקבוע קו ברור: אין חזבאללה מדרום לליטני. אין חימוש ארוך טווח מדרום להוואלי. יש פיקוח. יש אכיפה. ומעל הכל, יש מחיר כבד על כל הפרה. ככה משיגים ביטחון. וכשאני אומר בטחון אני מתכוון לתושבים שחוזרים לישון בשקט בקריית שמונה, בשלומי ובמטולה.
"כדי שזה יקרה ישראל צריכה ממשלה שמבינה שמלחמה היא אמצעי ולא מטרה. הנהגה שיודעת שלוחמים לא מקריבים את החיים שלהם כדי שממשלה פחדנית תדחה לעוד חודש החלטות שצריך לקבל היום. נתניהו, גולדקנופף וסמוטריץ' לא יודעים לייצר עתיד. הם יודעים רק לנהל משבר. כל עוד הם שם, הצפון לא יקבל ביטחון.
"אנחנו נחליף אותם. ולא רק כדי להחליף ממשלה. אלא כדי להפסיק לבזבז גבורה ישראלית על הנהגה בלי דמיון, בלי אומץ ובלי תכלית.
"את ההישגים של צה"ל צריך להפוך לשקט. לגבול בטוח. לתושבים שמעבדים את האדמה ולא מתחבאים במקלטים. לילדים שלומדים ולעסקים משגשגים. בטחון אמיתי. זה לא יקרה עם נתניהו. זה יקרה עם הדמוקרטים".
יש לנו לוחמים ולוחמות גיבורים.
יש לנו מפקדים ומפקדות מצוינים.
יש לנו צבא אדיר שיודע להילחם ולנצח.
מה שאין לנו זו ממשלה שיודעת להפוך נצחונות להישגים
אני מכיר את לבנון מצוין. לא מהקריה, אלא מהאדמה. מהעשן.
מהלילות.
מפנים של לוחמים רגע לפני שחוצים גדר. ורגע אחרי.
אני יודע לזהות את… pic.twitter.com/0YqOYHTbwc— Yair Golan – יאיר גולן (@YairGolan1) April 6, 2026

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו