ארגון העיתונאים הזרים Foreign Press Association קרא לעיתונאים להיות "ערניים בקבלת חומרים רשמיים" מצה"ל "כפשוטם", לאחר שהצבא הפיץ תמונה שעובדה דיגיטלית של עיתונאי לבנוני שנהרג בתקיפה אווירית.
ב-28 במרץ פרסם צה"ל תמונה של העיתונאי עלי שועייב, המזוהה עם חזבאללה, שבה הוא מוצג מפוצל בין שתי דמויות: אחת לא ערוכה, כשהוא לובש אפוד עיתונאי, ואחת שעובדה כדי להראות אותו במדי חזבאללה. בצבא אמרו כי הוא הותקף כפעיל בכוח רדואן שפעל "במסווה של עיתונאי".
"בסופו של דבר התברר שהתמונה מזויפת", נמסר בהודעת הארגון, שהוסיף כי מטרתה הייתה "לפגוע באמינותו" של שועייב, שנהרג יחד עם שני עיתונאים נוספים.
????ELIMINATED: For years, Ali Hassan Shaib operated as a Hezbollah Radwan Force terrorist under the guise of a journalist.
Turns out the "press vest" was just a cover for terror. pic.twitter.com/24F7MJ3Yth
— Israel Defense Forces (@IDF) March 28, 2026
"במהלך המלחמות האחרונות, הפך לנוהג שכיח בה"ל לפגוע באמינותם של עיתונאים ולזרוע ספק באמצעות פרסום מידע לא מדויק והעלאת טענות ללא הצגת ראיות ברורות", הוסיף הארגון.
יום לאחר פרסום התמונה הערוכה, פרסם צה"ל תמונה נוספת שנראתה כבלתי ערוכה של שועייב בלבוש צבאי, עומד סמוך לטנק.
Ali Shaib was officially recruited as a member of Hezbollah's military wing in 2020, but in practice had been cooperating with the terrorist organization since 2013. His role in the intelligence unit was to film intelligence information and transfer it to the Radwan Force, all… pic.twitter.com/Y0IWDov1CW
— LTC Nadav Shoshani (@LTC_Shoshani) March 29, 2026

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו