ה"ניו יורק טיימס" דיווח כי מומחי מודיעין ימי מזהים עלייה בהתנהגות חמקנית של כלי שיט סביב מצר הורמוז, על רקע המצור הימי האמריקאי על איראן.
רוב כלי השיט המסחריים הגדולים מחויבים לשדר באמצעות משדר נתונים את שם הספינה, מיקומה, מסלולה ופרטים מזהים נוספים.
"אנחנו מתחילים לראות כעת ספינות שמחשיכות אות או משתמשות בזיהוי 'זומבי' או אקראי", אמר עמי דניאל, מנכ"ל חברת המודיעין הימי Windward, בריאיון לעיתון.
לדבריו, במהלך המלחמה כמעט שלא היה צורך לספינות איראניות להיעלם מהמכ"ם, אך ביממה האחרונה יותר ספינות נראות כמשבשות או מזייפות את האותות שלהן, כאשר כלי שיט הקשורים לאיראן נוהגים "בזהירות רבה יותר".
אנליסטים בתחום הימי הזהירו בשבועות האחרונים כי האותות באזור משובשים ומניפולטיביים, מה שמקשה על מעקב מדויק.
אתמול דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל" כי יותר מ-20 ספינות מסחריות עברו במצר הורמוז ב-24 השעות האחרונות.
מוקדם יותר אמר פיקוד המרכז האמריקאי כי אף ספינה לא הצליחה לעבור את המצור על נמלי איראן והאזורים החופיים שלה, וכי שש ספינות סוחר נענו להוראות ושבו לאחור.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו