סגן נשיא ארצות הברית ג'יי.די ואנס ייצא היום לפקיסטן לשיחות עם איראן, כך מדווח אתר אקסיוס, מפי מקורות אמריקאים.
לפי הדיווח, ואנס צפוי להתלוות לשליחיו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, סטיב ויטקוף וג'ארד קושנר. עוד נמסר כי הבית הלבן המתין לאורך כל יום שני לאיתות מצד איראן כי תשלח משלחת לשיחות, כאשר אור ירוק התקבל לבסוף בשעות הלילה.
בתוך כך הנושא ונותן הראשי של איראן נראה כמטיל ספק נוסף בקיומו של סבב שני של שיחות עם ארצות הברית.
בפוסט ברשת X, יו"ר הפרלמנט מוחמד באקר קאליבאף תוקף את נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ על רקע המצור הימי האמריקאי על איראן, ומאשים את ארצות הברית בניסיון להשתמש בשיחות כדי לכפות על הרפובליקה האסלאמית "כניעה או להצדיק חידוש של תוקפנות מלחמתית".
ترامپ با اعمال محاصره و نقض آتشبس میخواهد تا به خیال خود این میز مذاکره را به میز تسلیم تبدیل کند یا جنگافروزی مجدد را موجّه سازد.
مذاکره زیر سایهٔ تهدید را نمیپذیریم و در دو هفتهٔ اخیر برای رو کردن کارتهای جدید در میدان نبرد آماده شدهایم.— محمدباقر قالیباف | MB Ghalibaf (@mb_ghalibaf) April 20, 2026
"אנחנו לא מקבלים משא ומתן תחת צל של איומים", כתב קאליבאף.
עוד אמר כי איראן נערכה "לחשוף קלפים חדשים בשדה הקרב".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו