יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן כתב על טקס המשואות האלטרנטיבי:
"הייתי הערב ברחבת מוזיאון תל אביב. מול טקס ממשלתי סטרילי ומהונדס, פגשתי הערב את הישראליות האמיתית. כאן זו הציונות האמיתית. עמדנו שם יחד, אלפי אזרחים מהמחנה הליברלי והדמוקרטי, המחנה שנושא את המדינה הזו על כתפיו הלכה למעשה – בחזית, בעורף, בכלכלה ובחברה.
"הקשבתי לנאומה של חברתי לדרך, חברת הכנסת נעמה לזימי. קול צלול, אמיץ ונוקב של מנהיגות שלא מתנצלת ודורשת עתיד טוב יותר. ראיתי את חברי, חבר הכנסת גלעד קריב, מדליק משואה. רגע שמסמל את העשייה הציבורית והפרלמנטרית הענפה שלו, ואת המאבק היומיומי והעיקש למען דמוקרטיה, שוויון ויהדות סובלנית. זו הנהגה שלוקחת אחריות איפה שאחרים מפקירים. הייתי גאה לעמוד שם לצידם ולצדכם. כאן בדיוק פועמת הציונות של ימינו.
"יש מי שקורא לזה "טקס אלטרנטיבי", אבל הערב הזה הוכיח שאלו לא שוליים אלטרנטיביים, אלא רוב ישראלי יצרני שמחויב למדינה, שדורש שינוי, ושמוכן לקחת את ההגה לידיים.
"בשנה הבאה לא נזדקק יותר לטקס כזה. המטרה שלנו היא להחזיר את המדינה לאזרחיה.
"בשנת ה-79 למדינת ישראל, טקס המשואות הממלכתי בהר הרצל יהיה שוב הטקס של כולם. הוא לא יהיה אירוע תעמולה פוליטית, אלא אירוע ממלכתי ומאחד באמת, שכל העם יוכל לעמוד מאחוריו ולהתגאות בו.
"אנחנו יוצאים לשנת ה-79 של ישראל עם כוח, אמונה, ותוכנית עבודה. ננצח. נשקם, נתקן, ונבנה כאן מדינה חופשית, דמוקרטית וראויה. חג עצמאות שמח".
הייתי הערב ברחבת מוזיאון תל אביב.
מול טקס ממשלתי סטרילי ומהונדס, פגשתי הערב את הישראליות האמיתית. כאן זו הציונות האמיתית. עמדנו שם יחד, אלפי אזרחים מהמחנה הליברלי והדמוקרטי, המחנה שנושא את המדינה הזו על כתפיו הלכה למעשה – בחזית, בעורף, בכלכלה ובחברה.
הקשבתי לנאומה של חברתי… pic.twitter.com/8YEWUroG16
— Yair Golan – יאיר גולן (@YairGolan1) April 21, 2026
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו