JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יאיר גולן על טקס המשואות האלטרנטיבי: "בשנה הבאה לא נזדקק יותר לטקס כזה, נחזיר את המדינה לאזרחיה" | זמן ישראל

יאיר גולן על טקס המשואות האלטרנטיבי: "בשנה הבאה לא נזדקק יותר לטקס כזה, נחזיר את המדינה לאזרחיה"

יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן כתב על טקס המשואות האלטרנטיבי:

"הייתי הערב ברחבת מוזיאון תל אביב. מול טקס ממשלתי סטרילי ומהונדס, פגשתי הערב את הישראליות האמיתית. כאן זו הציונות האמיתית. עמדנו שם יחד, אלפי אזרחים מהמחנה הליברלי והדמוקרטי, המחנה שנושא את המדינה הזו על כתפיו הלכה למעשה – בחזית, בעורף, בכלכלה ובחברה.

"הקשבתי לנאומה של חברתי לדרך, חברת הכנסת נעמה לזימי. קול צלול, אמיץ ונוקב של מנהיגות שלא מתנצלת ודורשת עתיד טוב יותר. ראיתי את חברי, חבר הכנסת גלעד קריב, מדליק משואה. רגע שמסמל את העשייה הציבורית והפרלמנטרית הענפה שלו, ואת המאבק היומיומי והעיקש למען דמוקרטיה, שוויון ויהדות סובלנית. זו הנהגה שלוקחת אחריות איפה שאחרים מפקירים. הייתי גאה לעמוד שם לצידם ולצדכם. כאן בדיוק פועמת הציונות של ימינו.

"יש מי שקורא לזה "טקס אלטרנטיבי", אבל הערב הזה הוכיח שאלו לא שוליים אלטרנטיביים, אלא רוב ישראלי יצרני שמחויב למדינה, שדורש שינוי, ושמוכן לקחת את ההגה לידיים.

"בשנה הבאה לא נזדקק יותר לטקס כזה. המטרה שלנו היא להחזיר את המדינה לאזרחיה.

"בשנת ה-79 למדינת ישראל, טקס המשואות הממלכתי בהר הרצל יהיה שוב הטקס של כולם. הוא לא יהיה אירוע תעמולה פוליטית, אלא אירוע ממלכתי ומאחד באמת, שכל העם יוכל לעמוד מאחוריו ולהתגאות בו.

"אנחנו יוצאים לשנת ה-79 של ישראל עם כוח, אמונה, ותוכנית עבודה. ננצח. נשקם, נתקן, ונבנה כאן מדינה חופשית, דמוקרטית וראויה. חג עצמאות שמח". 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.