JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הרשות השופטת הודיעה שהיא רואה בחומרה רבה את הניסיון להתפרץ לאולם בית המשפט | זמן ישראל

הרשות השופטת הודיעה שהיא רואה בחומרה רבה את הניסיון להתפרץ לאולם בית המשפט

מפגינים המתנגדים להקמתה של ועדת חקירה ממלכתית בעקבות טבח 7 באוקטובר מנסים לפרוץ לאולם בית המשפט העליון, 23 באפריל 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90
מפגינים המתנגדים להקמתה של ועדת חקירה ממלכתית בעקבות טבח 7 באוקטובר מנסים לפרוץ לאולם בית המשפט העליון, 23 באפריל 2026

הרשות השופטת הודיעה שהיא "רואה בחומרה רבה את הניסיון להתפרץ היום לאולם בבית המשפט העליון במהלך דיון, בניגוד להחלטה שיפוטית ובניגוד להוראות משמר בתי המשפט".

בהודעת הרשות נכתב ש"מדובר באירוע חריג וחמור ביותר, שאינו עולה בקנה אחד עם נורמות התנהלות נדרשות בכל מוסד שלטוני, ובוודאי לא בבית משפט".

בני משפחות שכולות, המתנגדים להקמתה של ועדת חקירה ממלכתית לטבח 7 באוקטובר, מוחים בבית המשפט העליון, 23 באפריל 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
בני משפחות שכולות, המתנגדים להקמת ועדת חקירה ממלכתית לטבח 7 באוקטובר, מוחים בבית המשפט העליון, היום (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

עוד נמסר ש"אולמות בתי המשפט הם מרחב שנועד להבטיח קיומו של הליך הוגן, צודק ומכבד – כבסיס למימוש זכויות ולשמירה על עקרונות הדמוקרטיה. שמירה על הסדר, על ביטחון הנוכחים ועל מרות הדין היא תנאי הכרחי להבטחת עצמאותו של ההליך השיפוטי".

"הרשות השופטת תמשיך לשמור על עצמאות ההליך השיפוטי, לפעול ללא מורא, ולשמור על ביטחון בעלי הדין ובאי כוחם, השופטים וכלל הבאים בשערי בית המשפט".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.