JavaScript is required for our website accessibility to work properly. צה"ל חוקר את התקרית בה מח״ט גבעתי אפשר כניסת לוחמים לבינת ג'בייל לאמירת קדיש | זמן ישראל

צה"ל חוקר את התקרית בה מח״ט גבעתי אפשר כניסת לוחמים לבינת ג'בייל לאמירת קדיש

פעילות כוחות צה״ל בדרום לבנון. אפריל 2026 (צילום: דובר צה״ל )
דובר צה״ל
פעילות כוחות צה״ל בדרום לבנון. אפריל 2026

צה"ל הודיע כי הוא בוחן תקרית שבה מפקד חטיבת גבעתי, אל"מ נתנאל שמכה, אפשר לארבעה חיילים להיכנס בשבוע שעבר לעיירה בינת ג'בייל שבדרום לבנון לצרכים "שאינם מבצעיים".

לפי הצבא, מדובר בשלושה חיילי מילואים ולוחם סדיר, כולם בני משפחות שכולות שאיבדו קרובים בלחימה בבינת ג'בייל. במהלך הפסקת האש בלבנון, התאפשרה כניסתם לעיירה לצורך אמירת קדיש, אף שעל פי ההערכות פעילי חזבאללה עדיין שהו באזור.

בצה"ל ציינו כי החיילים "הוכנסו לדרום לבנון למטרות שאינן מבצעיות" וכי הכניסה בוצעה "ללא אישור הגורמים המוסמכים". עוד נמסר כי האירוע נמצא בבדיקה.

הרמטכ"ל, אייל זמיר, התייחס אתמול לתקרית בכנס קצינים בכירים ואמר: "הוא מפקד חטיבה מצוין, אבל עשה טעות. יש סיכון באזור הזה. זה עדיין אזור לחימה".

לדבריו, "ניסית לעשות דבר טוב, ובסוף גם משפחה שכולה נוספת תרצה להיכנס ולאמר קדיש במקום שבו בנה נפל".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.