יו"ר רע"מ, מנסור עבאס הגיב לסערה על רקע דברי השר בצלאל סמוטריץ' :
לסמוטריץ' אין כבוד ל-2,100 הנרצחים ולמשפחותיהם, זו אמירה אומללה ולא מוסרית. גם ביום גרוע של ממשלת השינוי, היא עדיפה באלף מונים על ממשלת אסון השבעה באוקטובר של סמוטריץ'.
חיי אדם אינם בעלי ערך בעיניו של סמוטריץ', בדיוק כמו בעיני קיצוניים פנאטיים בכל מקום בעולם. בקרוב נשנה את זה.
בשביל סמוטריץ' אלפי נרצחים וחטופים זאת תכנית עבודה – עובדה גם בימים אלה הוא מעביר כסף וציוד לנאצים בעזה. תאמינו לי, גדלתי בימין, גם הם שונאים אותו.
הממשלה הזאת, ממשלת המוות יודעת להביא עלינו רק אסונות, סמוטריץ' חי מאסונות, מהלוויות של הילדים שלנו, בשבילו זה רק עוד מכשיר להביא…
— עינב צנגאוקר (@enavezangauker) May 5, 2026
מ"מועצת אוקטובר" נמסר בתגובה ל"אמירתו הבזויה של סמוטריץ'":
סמוטריץ התגאה במשך שנים שחמאס הוא נכס.
הבוקר, סמוטריץ עצמו הופך לנכס של מכחישי השבעה באוקטובר בארץ ובעולם.
הנה, גם שר בכיר בממשלה חושב שהטבח הנורא ביותר בעם היהודי מאז השואה, הוא רק 'אירוע טקטי'.
במקום להמציא הסברים מפותלים, סמוטריץ' מוזמן לפקוד הבוקר את 2,200 קברי הנרצחים והנופלים במלחמת השבעה באוקטובר, שהוא וממשלתו אחראים לה.יותר מדי שרים משחררים בימים האחרונים התבטאויות בלתי נסבלות שמבזות את החללים, הנרצחים והמשפחות השכולות. הם משוכנעים שוועדת חקירה ממלכתית לא תקום כאן והם יצליחו לחמוק מאחריות.
אנחנו כאן להזכיר לכם: האמת כולה תצא לאור. ואור השמש הוא המחטא הטוב ביותר.
מקווה שמישהו בסביבה של סמוטריץ' יסביר לו שלשמוע בלייב, בשיחת טלפון, איך יורים בילדה שלך, זה לא מחדל טאקטי, זו הפקרה.
ולכן, כולכם: דרג מדיני וצבאי כאחד, צריכים להרכין ראש ולעוף הביתה.ולסיום, תזכורת ממה שאותו סמוטריץ' אמר בבוקר הטבח: "תיכף יתבררו מימדי האסון. עוד 48 שעות יקראו… pic.twitter.com/lxgfUhU9UQ
— שלי אמא של ליבי (@libby071023) May 5, 2026
המתקפה האיראנית השבוע על איחוד האמירויות, כולל פגיעה במסוף הנפט החשוב בפוג'יירה ה"עוקף" את הורמוז, ממחישים שהעימות סביב מצר הורמוז נכנס לשלב של משא ומתן תחת אש.
מצד אחד, הממשל האמריקאי החל מיישם השבוע את "פרויקט חופש", ניסיון להחזיר את תנועת הסחר הימי דרך מצר הורמוז באמצעות ליווי אוניות, שימוש בנתיב חלופי במצר, וסיכול ניסיונות איראניים לפגוע באוניות סוחר ובמכליות.
ד״ר יואל גוז׳נסקי הוא חוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי, אונ׳ תל אביב. מומחה למדינות המפרץ ולסוגיות אסטרטגיות כגון תפוצה גרעינית ויציבות משטרים. לשעבר איש משרד רה״מ וחוקר אורח באונ׳ סטנפורד. באפריל 2020 יצא לאור ספר פרי עטו בנושא יחסי ישראל ומדינות המפרץ בהוצאת אונ׳ אוקספורד. אב לבן ולבת וטייל חובב
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
כבר חודשים רבים שה-Waze שלכם חושב שאתם בביירות, שהמשלוח שלכם תקוע בגלל "קשיי איתור", ושהאלבום הדיגיטלי שלכם מתעקש שאת הטיול המשפחתי בצפון צילמתם בכלל בנמל התעופה רפיק אל-חרירי.
הציבור הישראלי, כדרכו, מקבל זאת באנחת השלמה פטריוטית; "זה ביטחוני", אומרים לנו. ואם זה ביטחוני, אז לפי התפיסה הרווחת, אסור לשאול, אסור לבדוק, ובוודאי שאסור להתלונן.
ארנון הראל הוא כותב ואזרח הפועל במסגרת המחאה האזרחית בישראל. כתיבתו נעה על התפר שבין ניתוח ביקורתי לפעולה אזרחית, ומתמקדת בפערים שבין חוק, מוסר וכוח בפעולת מוסדות המדינה. הראל רואה בכתיבה עצמה אקט אזרחי, ובשתיקה לנוכח עוולות – צורה של שיתוף פעולה. 20 שנות קבע ועוד 15 שנות מילואים בחיל האוויר בתפקידי פיקוד בשדה, מודיעין ומטה; 25 שנות אפיון, עיצוב פיתוח וניהול פרויקטים של מערכות מידע גדולות; 6 שנות הוראה בתיכון. בעל השכלה אקדמאית נרחבת ומגוונת.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנונייר עמדה חדש של תוכנית "צעד – תקשורת בונה אמון" מציג ניתוח עומק מקיף של הסיקור התקשורתי בנושא האלימות בחברה הערבית. המחקר בחן למעלה מ-26,000 אייטמים תקשורתיים במדיה המסורתית (טלוויזיה, רדיו ועיתונות) בין השנים 2023 ל-2025.
המסקנות העולות מהנתונים הן הבסיס לקריאה המוצגת ברשומה זו: הגיע הזמן לעבור מסיקור של "ניהול משבר" לבניית שותפות אסטרטגית מבוססת אמון.
מוחמד פריג הוא יזם חברתי ומנהל תוכנית "צעד" - תקשורת בונה אמון.



















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו