מפכ"ל המשטרה, רב־ניצב דני לוי, קיים הערכת מצב בעקבות ניסיון הרצח של ראש מועצת ג'דיידה־מכר, סוהיל מלחם, וסגנו הלילה, והגדיר את הירי "חציית קו אדום".
"אירוע הירי החמור, במהלכו נורו ראש מועצת ג'דיידה־מכר וסגנו, מהווה חציית קו אדום", אמר המפכ"ל. "מדובר בפגיעה ישירה בנבחרי ציבור, בסמלי שלטון וביכולתן של רשויות המדינה לפעול בביטחון למען האזרחים".
בעקבות האירוע פתחה המשטרה בחקירה שהוטלה על ימ"ר חוף, ולדברי המפכ"ל היא נמצאת בעדיפות עליונה. לצוות החקירה הוקצו כלל היכולות, המשאבים והאמצעים הטכנולוגיים והמבצעיים הנדרשים לאיתור החשודים ולמיצוי הדין עמם.
"המסר שלנו לכל פורעי החוק חד וברור", אמר לוי. "אנחנו נפעל ביד קשה ובנחישות מול כל מי שיבחר לפגוע באזרחים ובנבחרי ציבור, ומול כל מי שינסה לאיים על שלטון החוק בכל מקום ובכל זמן שיידרש".
המפכ"ל קשר את האירוע גם לפענוח ניסיון החיסול של ראש עיריית עראבה וסגנו בימים האחרונים, בתום חקירה של ימ"ר צפון. לפי חומר החקירה, הרקע לאירוע בעראבה היה מכרזים לפינוי אשפה בעיר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו