שר הביטחון ישראל כ"ץ קרא היום לחברי האופוזיציה "להתנצל ולהודות בהישג הגדול עד כה בלבנון", בעקבות הצהרת העקרונות בין ישראל לממשלת לבנון בוושינגטון, בתיווך ארצות הברית.
לדברי כ"ץ, ההישג נובע מהחלטות "נועזות ונכונות" של הדרג המדיני בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו, מפעילות צה"ל בלבנון ומלחימת המפקדים והחיילים בסדיר ובמילואים, וכן מיכולת העמידה של תושבי הצפון.
כ"ץ אמר כי הצהרת העקרונות כוללת יעד חד־משמעי של פירוק חזבאללה מנשקו בכל לבנון, גינוי למעורבות איראן בלבנון ובאזור, הפסקת אש המותנית בסילוק מוקדם של מחבלי חזבאללה מכל המרחב שמדרום לליטני, ויצירת מרחב מפורז.
לדבריו, צה"ל ימשיך בשלב זה את האש ואת פעילותו בשטח, יישאר באזור הביטחון בלבנון עד הקו הצהוב, כולל במרחב הבופור וללא חזרת האוכלוסייה, וימשיך לסכל תשתיות טרור. כ"ץ הוסיף כי ישראל מחזיקה בחופש פעולה, בגיבוי אמריקאי, לתקוף בביירות בתגובה לירי על יישובים ועל שטח ישראלי.
שר הביטחון אמר כי המציאות שנוצרה בלבנון עשויה להוביל, בהתאם להתפתחויות בשטח ולעמידה ישראלית על האינטרסים שלה, להסכם שלום מדיני עם לבנון ובעיקר ל"ביטחון אמיתי וקבוע לתושבי הצפון לראשונה מזה 50 שנה".
"הכול מותנה כמובן בנחישות וביכולת הניווט של הדרג המדיני וביכולתו של צה"ל לוודא את הדברים – אנחנו לא סומכים על אף גורם אחר", אמר כ"ץ. לדבריו, בזמן ש"אנשי האופוזיציה ליהגו ותקפו", הממשלה וצה"ל הובילו מדיניות חדשה של הגנת גבולות ויישובים באמצעות אזורי ביטחון בלבנון, בסוריה ובעזה. "הבטחנו ביטחון לתושבי הצפון. כך עשינו וכך נעשה", אמר שר הביטחון.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו