ב"הארץ" דווח כי הרשויות בישראל מחזיקות אישה פלסטינית במעצר כבר כמעט שבוע, לאחר שהגישה תלונה במשטרה על כך שמתנחלים לכאורה הציתו את ביתה.
נגד האישה הוגש כתב אישום לבית משפט צבאי בגין הגשת תלונת שווא ופגיעה בביטחון האזור. המשטרה טוענת כי השרפה בח'לת אל-פרא נגרמה למעשה מקצר חשמלי.
שעות ספורות לאחר השרפה, שפרצה בלילה שבין רביעי לחמישי, סיפרה האישה לתקשורת הפלסטינית כי התעוררה באמצע הלילה מרעשים של רעולי פנים שעמדו בחוץ ודיברו בעברית.
לדבריה, היא ראתה אותם שופכים נוזל דליק לתוך הבית ומציתים אותו.
מאוחר יותר באותו יום, קבוצת וואטסאפ של פעילי ימין קיצוני, שבה משותפים סרטונים של תקיפות נגד פלסטינים, פרסמה תיעוד של התקרית – אך מחקה את הסרטון זמן קצר לאחר מכן.
על פי הדיווח, כאשר ניגשה האישה בהמשך יום חמישי לתחנת משטרה סמוכה כדי להגיש תלונה, החליטו הרשויות לעצור אותה.
בדיון להארכת מעצרה שהתקיים ביום שני, המשטרה לא הצליחה להציג לבית המשפט את הדוח הסופי של מכבי האש בנוגע לממצאי חקירת השרפה בכפר שבדרום הגדה המערבית.
שעות ספורות לאחר השרפה בלילה שבין רביעי לחמישי פרסמה המשטרה הודעה שלפיה מתנחלים אינם עומדים מאחורי האירוע. עם זאת, נציג המשטרה הודה בדיון בבית המשפט ביום שני כי הנושא עדיין נחקר וכי טרם נשלל החשד להצתה.
כהצדקה לאישום נגד האישה בגין פגיעה בביטחון האזור, טען נציג המשטרה כי הפצת מידע כוזב עלולה להוביל לפעולות נקם נגד ישראלים.
למרות השינוי המסתמן בגרסת המשטרה, בית המשפט הורה להאריך את מעצרה של האישה בארבעה ימים נוספים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו