JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יונתן אוריך נכנס לקריה 138 פעמים במהלך המלחמה | זמן ישראל

יונתן אוריך נכנס לקריה 138 פעמים במהלך המלחמה

יונתן אוריך מגיע לדיון בבית המשפט המחוזי בתל אביב. 14 ביולי 2026 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
אבשלום ששוני/פלאש90
יונתן אוריך מגיע לדיון בבית המשפט המחוזי בתל אביב. 14 ביולי 2026

יונתן אוריך, היועץ והמקורב לראש הממשלה בנימין נתניהו, נכנס לקריה בתל אביב 138 פעמים במהלך המלחמה, אף שלא החזיק בסיווג ביטחוני. כך עולה מנתונים שמסר משרד הביטחון בעקבות עתירה לבית המשפט של התנועה לחופש המידע.

לפי הנתונים, אוריך החזיק באישור כניסה קבוע לקריה, "ללא צורך במלווה".

כניסותיו תועדו גם באמצע ובסוף שנת 2024, לרבות בחודש יולי, שבו, לפי פרסומים, נפגש עם בכיר קטארי, וכניסתו האחרונה לקריה הייתה ב-18 במרץ 2025.

הנתונים נמסרו רק לאחר שהתנועה לחופש המידע עתרה לבית המשפט בדרישה לקבלם ממשרד הביטחון.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 21 באוקטובר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.