JavaScript is required for our website accessibility to work properly. איתי לנדסברג נבו: דורשים לחשוף, אבל לא מתעניינים במה שגלוי לעין | זמן ישראל

דורשים לחשוף, אבל לא מתעניינים במה שגלוי לעין

אולפן ערוץ 14, מם של אורן אדלר
אולפן ערוץ 14, מם של אורן אדלר

ביום שישי התרחשה תאונת דרכים מחרידה בצומת עופרים בשטחים, בה נהרגו 2 פלסטינים וילד בן 6. משפחתו של הילד, אביו, אימו ואחותו נפצעו קשה, והאחות נפטרה מפצעיה. מטוס קרב של חיל האוויר נחת על שני גלגלים בגלל תקלה בגלגל שלישי. שר הביטחון תיכנן לצאת לארה"ב, גם ראש המוסד, בעניין הגרעין האיראני. שר התקשורת נפגש עם בכירי הרבנים החרדים בענייני המונופול על הטלפונים הכשרים. באום אל פאחם הותקפו שוטרים וירו בשני חשודים שאחד מהם נהרג.

כל החדשות הללו לא מעניינות את "ערוץ החדשות של ישראל" שעלה לאוויר בתחילת השבוע. שם נחו כתבי החדשות את מנוחת שבת קודש שלהם ושישרף העולם.

כל החדשות הללו לא מעניינות את "ערוץ החדשות של ישראל" שעלה לאוויר בתחילת השבוע. שם נחו כתבי החדשות את מנוחת שבת קודש שלהם ושישרף העולם

במהלך השבוע הם ייצרו רעש צלצולים וקריאות של יו"ר האופוזיציה להפסיק לצפות ב"ערוצי התעמולה 12, 1ו, 13" ולעבור לערוץ 14. אבל זה לא עזר למי שעבר. מי שעבר לשם נתקל בכיתובית "נחזור לשדר עם צאת השבת". כלומר "ערוץ החדשות של ישראל", לא משדר חדשות בשבת. ולא בישראל.

איך ערוץ חדשות לא משדר חדשות במשך יומיים בשבוע? איך הוא מכנה את עצמו ערוץ חדשות, אם הוא בכלל לא משדר. שלא לדבר על תוכן השידורים בימי חול. קשה לקרוא לשידורים הללו חדשות.

שקופית שבת שלום במהלך הסופש בערוץ 14, צילום מסך מהערוץ
שקופית שבת שלום במהלך הסופש בערוץ 14, צילום מסך מהערוץ

השקר המכובס והמביך הזה מאפיין את כל מהותו של ערוץ 14. כל מהותו של בנימין נתניהו, כל מהותו של הבעלים ומי שאישר לערוץ הזה לעלות לשידור תחת השקר המוסכם "ערוץ החדשות של ישראל".

עשרות עובדים המכנים עצמם עיתונאים, צריכים כעת לתת תשובה לציבור, כיצד הם  מתיימרים לשדר חדשות אם אינם משדרים כלל בחלק מימות השבוע? האבסורד המטורלל הזה מתרחש מול עיניה של מועצת הרשות השנייה, מול הכנסת שנתנה לו רישיון, מול משרד התקשורת והציבור הרחב.

איך ערוץ חדשות לא משדר חדשות במשך יומיים בשבוע? איך הוא מכנה את עצמו ערוץ חדשות, אם הוא בכלל לא משדר. שלא לדבר על תוכן השידורים בימי חול. קשה לקרוא לשידורים הללו חדשות

משל למה הדבר דומה? שיו"ר האופוזיציה יופיע בציבור ויכנה את עצמו "ראש הממשלה".

או שערוץ טלוויזיה יארח אותו ויכנה אותו ראש הממשלה למרות שהוא יו"ר האופוזיציה.

באותו יום שישי שידר ערוץ אחר, 12, כמו בכל שבוע ביום שישי, משדר חדשות מרכזי מוקלט. גם לשקר המוסכם הזה נותנים קרדיט של משדר חדשות. פרשני הערוץ טחנו עד דק את אשתו של רה"מ בנט שהחליטה לטוס עם ילדיה לחופשה בחו"ל.

בנט "המליץ לא לטוס" , ייללו הפרשנים ודרשו "דוגמה אישית", כאשר הם עצמם, שמתיימרים לדווח חדשות, בפועל מקליטים אותן מראש.

כיצד אשתו שוברת לו את המילה וכיצד הוא לא שולט בביתו ולא זוכה לאמון משפחתו, פעו הפרשנים במלים כאלה ואחרות.

למעשה, בנט המליץ לא לטוס עד שהקבינט יתכנס ויחליט כיצד לנהוג מול הווריאנט החדש. זה קרה ביום שישי שעבר והקבינט כונס במוצ"ש. אחרי 24 שעות. אבל חצי אמת היא כידוע גרועה משקר מוחלט. אז הדיווחים נשארו "בנט המליץ לא לטוס". גם שבוע אחרי אותם 24 שעות.

כיצד הוא לא שולט בביתו ואשתו שוברת לו את המילה, פעו הפרשנים. למעשה, בנט המליץ בשישי שעבר לא לטוס עד שהקבינט יתכנס ויחליט כיצד לנהוג מול הווריאנט החדש, והקבינט כונס באותו מוצ"ש

בימי שישי ושבת אין רכבת בישראל ואין תחבורה ציבורית מכניסת השבת. כיצד מדינה דמוקרטית מכנה את עצמה דמוקרטית, אם היא מונעת בכפייה מרוב אזרחיה שירות בסיסי של תחבורה ציבורית, בגלל דרישת מיעוט חרדי קיצוני לשמור שבת גם בחברה שאינה שומרת שבת?

מיעוט יהודי חרדי כופה על אזרחי המדינה היהודים החילונים והערבים, את מנהגיו. דמוקרטיה עאלכ. דמוקרטיה בהכחשה.

כך בעצם התרגלה ישראל לחיות תחת שקרים. תחת כפייה דתית. תחת עיוות מתמיד של המציאות המשודרת לאזרחיה.

בשנתיים האחרונות עולה שוב ושוב  הדרישה לחשוף את ההסכמים המושחרים עם פייזר.

אפשר רק לגחך מול העובדה שכל מה שחשוף לנגד עינינו במלוא עליבותו, כיעורו ושקריו לא מזיז לנו את קצה הציפורן. לא ערוץ חדשות שאינו משדר בכלל, לא ערוץ חדשות שמשדר חדשות מוקלטות, לא שידורים ארוכים על תרגילי החקירה של עד המדינה במשפט השוחד, מרמה והפרת אמונים של רה"מ לשעבר. וזאת בלי להזכיר כלל את תוכן עדותו של אותו עד מדינה לגבי המעשים הפלילים שביצע אותו ראש ממשלה בניסיון לשלוט בתודעת ההמונים הישראלים לאורך שנים.

אבל מה?

רק ההסכמים עם פייזר מטרידים כאן את הציבור. והפשפשים בחדר המעצר של ניר חפץ.

אפשר לגחך על מה שחשוף ולא מזיז לנו. ערוץ חדשות שאינו משדר, ערוץ חדשות שמשדר חדשות מוקלטות, שידורים ארוכים על תרגילי החקירה של עד המדינה נגד רה"מ לשעבר, בלי להזכיר את תוכן עדותו על מעשיו הפליליים

והכי חמור כמובן – אשתו של ראש הממשלה שלקחה את ילדיה לחופשה רחמנא ליצלן, על חשבונה, ובלעדיו.

איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 703 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 2 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.