הצבא הרוסי הודיע כי חיסל שני מתנדבים שפתחו באש במטווח ירי צבאי במחוז בלגורוד – סמוך לגבול עם אוקראינה – והרגו 11 חיילים רוסים. 15 חיילים נוספים נפצעו. לדברי רוסיה, היורים הם "אזרחים של אחת ממדינות חבר העמים". משרד ההגנה הרוסי כינה את התקרית "מתקפת טרור".
השר לביטחון הפנים עמר בר־לב בריאיון לגלי צה"ל על המרדף אחר המפגע משועפאט: "המצוד אחר המחבל אכן עדיין לא הושלם. אני יודע שהוא נמשך, אין לי ספק שהמרצח ייתפס. ייתכן שזה ייקח עוד כמה ימים, ייתכן שזה ייקח יותר – אבל הוא ייתפס".
השר גם תקף את ח"כ איתמר בן גביר ואמר: "בן גביר לא רק הלהיט פגיעות של ערבים ביהודים, אלא גם של יהודים בערבים – וראינו תיעוד של צעירים פוגעים בערבי מאוד מבוגר. הוא מעודד בדיוק ההפך משכנות טובה. שליפת אקדח משיגה את המטרה ההפוכה".
בתום הערכת מצב ביטחונית: נשללו היתרי כניסה לישראל של 164 בני משפחה של גורמי טרור בשכם. מתאם פעולות הממשלה בשטחים אלוף רסאן עליאן מסר בתגובה: "מערכת הביטחון פועלת בכל האמצעים העומדים לרשותה לסיכול הטרור ביהודה ושומרון. ידעו המחבלים שמסתתרים בלב האוכלוסייה האזרחית בשכם – שזהותם מוכרת היטב למערכת הביטחון ודרך הטרור שבה הם בוחרים תשליך גם על בני משפחותיהם, שלא יוכלו להמשיך ולהתפרנס בישראל".
רבנים בציונות הדתית נפגשו עם גורמים ביטחוניים בכירים בשבועות ובימים האחרונים כדי לעצור פעולות נקם עצמאיות של יהודים נגד פלסטינים בשטח הגדה המערבית, כך פורסם בכאן חדשות. לדברי גורמי הביטחון, הפעולות העצמאיות מסלימות את המצב ופוגעות במאמצים לסכל את הטרור.
גורמים בליכוד שוקלים לשנות את היחס של המפלגה כלפי איילת שקד והבית היהודי, כך פורסם בכאן חדשות. על פי הפרסום, אם מפלגת הבית היהודי תגיע עד לבחירות לרף ה־3% בסקרים – בליכוד ישקלו להפסיק את ההתקפות נגד שקד ואף לסייע לבית היהודי לעבור את אחוז החסימה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו